Αρχική Portfolio Project Zero: Η Lidl Κύπρου και η ΑΚΤΗ ενώνουν τις δυνάμεις τους...

Project Zero: Η Lidl Κύπρου και η ΑΚΤΗ ενώνουν τις δυνάμεις τους για καθαρότερες παραλίες

Σε ένα παράδειγμα αφοσίωσης στην περιβαλλοντική συνειδητοποίηση και δράση, η Lidl Κύπρου σε συνεργασία με το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ, προχώρησε στην εκστρατεία καθαρισμού στην επαρχία Λεμεσού. Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, μέλη και εθελοντές του #teamLidl απομάκρυναν συνολικά 170 κιλά απορριμμάτων και συγκεκριμένα 110 κιλά μεικτά σκουπίδια και 60 κιλά PMD, ακολουθώντας τα διεθνή πρότυπα του Ocean Conservancy. Ο καθαρισμός της περιοχής είχε ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της προστασίας και της διατήρησης του τοπικού οικοσυστήματος.

Εταιρικές Δεσμεύσεις και Δράσεις

Η δράση αυτή, με το όνομα «Project Zero», αντικατοπτρίζει την αμείωτη δέσμευση της Lidl Κύπρου προς την υλοποίηση βιώσιμων πρακτικών και την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής ευαισθησίας στην κοινωνία. Ενσωματωμένη στην πρωτοβουλία RΕset Plastic Cleanup Collective του Ομίλου Schwarz, στον οποίο ανήκει η εταιρεία, η δράση αυτή συμβάλλει στην παγκόσμια προσπάθεια για τη μείωση του πλαστικού και της έκτακτης ανάγκης που αυτό απαιτεί. Παράλληλα, εντάσσεται και στη νέα πρωτοβουλία βιωσιμότητας της Lidl “Lidl YOU – empowered by #teamlidl”, που σχεδιάστηκε ειδικά για να εμπνεύσει και να ευαισθητοποιήσει τους εργαζομένους της σε θέματα βιωσιμότητας.

Κοινή Προσπάθεια για το Καλό

Σημαντικές φωνές, όπως αυτές του Δημάρχου Λεμεσού, κ. Γιάννη Αρμεύτη και του Γενικού Διευθυντή της Lidl Κύπρου, κ. Βασίλη Λαγογιάννη, ενώθηκαν για να εκφράσουν τις ευχαριστίες και την υποστήριξή τους προς όλους τους εθελοντές και να υπογραμμίσουν την αξία αυτής της πρωτοβουλίας. Η Δρ. Ξένια Λοϊζίδου, Πρόεδρος του Κέντρου Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ, τόνισε τη σημαντικότητα της συνεχούς υποστήριξης και της διατήρησης αυτών των προσπαθειών για το καλό του πλανήτη και των επόμενων γενεών.

Η Αίσθηση Ευθύνης και Δράσης

Με το σύνθημα “Think globally, act locally”, η Lidl Κύπρου αποδεικνύει έμπρακτα ότι η αλλαγή προς το καλύτερο ξεκινά από τις τοπικές κοινότητες και επεκτείνεται παγκοσμίως. Το Project Zero αποτελεί μία από τις προσπάθειες της εταιρείας για μία πιο βιώσιμη και καθαρότερη Κύπρο. Με τη διαχρονική δέσμευσή της προς το περιβάλλον και την κοινότητα, η Lidl Κύπρου στέκεται ως πρωτοπόρα εταιρεία λιανικής σε αυτήν την προσπάθεια, υποσχόμενη να συνεχίσει να αγωνίζεται και να εμπνέει με την ίδια ένταση και αφοσίωση.

Έμπνευση και Δράση για Μικρούς και Μεγάλους

Η συνεργασία της Lidl Κύπρου με το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ και η δημιουργία του Project Zero από το 2021 έχει σκοπό τη δράση ενάντια στην πλαστική ρύπανση για τα παράκτια και θαλάσσια οικοσυστήματα, μέσω μελέτης και ανίχνευσης μικροπλαστικών σε ακτές. Κύριος στόχος είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η κινητοποίηση των πολιτών, μικρών και μεγάλων, ως προς την εξοικονόμηση των φυσικών πόρων, τη μείωση της αλόγιστης χρήσης πλαστικού, την παραγωγή αγαθών μέσω κυκλικής οικονομίας και τη συνεπή ανακύκλωση. Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής μέχρι και τον Αύγουστο του 2024, παρασχέθηκε εξειδικευμένη εκπαίδευση σε πάνω από 33.000 παιδιά, σε 211 σχολεία παγκύπρια ενώ, παράλληλα, αξιοσημείωτο είναι ότι από τους καθαρισμούς βυθού και ακτής με την συμβολή εθελοντών και σχολείων, συλλέχθηκαν συνολικά περίπου 12.7 τόνοι σκουπιδιών.

Μάθετε περισσότερα για τη φετινή δράση Project Zero με τη συμβολή του #teamLidl εδώ:

Project ZERO Cyprus | @lidlcyprus (youtube.com)