Αρχική Τελευταία Νέα Προχωρά το έργο του Βόρειου Παρακαμπτήριου στον Ύψωνα

Προχωρά το έργο του Βόρειου Παρακαμπτήριου στον Ύψωνα

Ακόμη ένα έργο αναβάθμισης στον Ύψωνα…

 

Υλοποιείται μετά από πολλά χρόνια μέρος του Βόρειου Παρακαμπήριου στον Δήμο Ύψωνα, έργο που θα επιλύσει το τεράστιο πρόβλημα της διέλευσης μεγάλων οχημάτων και φορτηγών από και προς την Γ’ Βιομηχανική περιοχή Ύψωνα, μέσα από την οικιστική περιοχή του Αγίου Συλά.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ύψωνα «Υπάρχει έγκριση μετά από χρόνια για να σχεδιάσουμε μόνοι μας το μέρος του Βόρειου Παρακαμπτήριου που οδηγεί στην Γ’ Βιομηχανική Περιοχή. Μια έγκριση η οποία μας δόθηκε μετά από κοινή συνάντηση με λειτουργούς του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως και του Τμήματος Δημοσίων Έργων». Η δαπάνη ύψους 1.5 εκατομμυρίου, θα καλυφθεί από το Υπ. Εμπορίου αφού η πρόσβαση αυτή θα έπρεπε να είχε κατασκευαστεί από το 2002 όταν άρχισαν την λειτουργία τους τα εργοστάσια στην Γ’ Βιομηχανική Περιοχή.

«Ολοκληρώσαμε τον σχεδιασμό πριν μερικές βδομάδες και η πρόταση προωθήθηκε για έγκριση από την Τεχνική Επιτροπή Κεντρικού Φορέα Επίλυσης Κυκλοφοριακών Προβλημάτων. Τον περασμένο Ιούλιο, σε σύσκεψη που είχαμε με τον Διευθυντή και λειτουργούς του Τμήματος Δημοσίων Έργων μας δόθηκε το πράσινο φως να προχωρούμε με τα κατασκευαστικά σχέδια. Μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, αφού αυτό θα μειώσει αισθητά τον χρόνο υλοποίησης του έργου το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2021 με αρχές του 2022 εάν δεν υπάρξουν τα όποια προβλήματα με τις απαλλοτριώσεις», σημειώνει ο Δήμαρχος, Παντελής Γεωργίου.

Ένα πάγιο και χρόνιο αίτημα του ΕΒΕΛ και της ΟΕΒ που η παρούσα δημαρχία κατάφερε να τροχιοδρομήσει για επίλυση, το οποίο θα βοηθήσει πολύ στην αποφόρτωση της διέλευσης των φορτηγών μέσα από την οικιστική περιοχή του Αγίου Συλά, αυξάνοντας έτσι από τη μία την ποιότητα ζωής των δημοτών του Ύψωνα και την ασφάλεια τους και από την άλλη εξυπηρετώντας ορθότερα τις ανάγκες τις βιομηχανικής περιοχής η οποία όπως διαφαίνεται τα επόμενα χρόνια θα αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο στον συγκεκριμένο Δήμο.