Αρχική Τελευταία Νέα Πρύτανης ΤΕΠΑΚ: Είναι η μόνη λύση καθώς οι φοιτητές έχουν αυξημένο αριθμό...

Πρύτανης ΤΕΠΑΚ: Είναι η μόνη λύση καθώς οι φοιτητές έχουν αυξημένο αριθμό επαφών

Κάλεσμα προς τους φοιτητές να εμβολιαστούν, προκειμένου να επιστρέψουν στις αίθουσες διδασκαλίας, απηύθυνε ο πρύτανης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου Παναγιώτης Ζαφείρης.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο του ΡΙΚ, ο κύριος Ζαφείρης παραδέχθηκε πως η χθεσινή απόφαση της Συγκλήτου να επιτρέψει την είσοδο στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου μόνο στα άτομα που έχουν εμβολιαστεί η έχουν νοσήσει, είναι τολμηρή. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι αποτελεί τη μόνη λύση, καθότι οι φοιτητές, καθημερινά, έχουν αυξημένο αριθμό επαφών.

  Όσο αφορά την εξ αποστάσεως διδασκαλία, ανέφερε πως δεν μπορεί να αναληφθεί δέσμευση ότι θα ισχύσει πέραν του Φθινοπωρινού Εξαμήνου.

Η απόφαση της Συγκλήτου προκάλεσε την αντίδραση των φοιτητικών παρατάξεων, με την Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών του Τεπάκ να πραγματοποιεί αυτή την ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.  

Όπως ανέφερε στο Τρίτο ο πρόεδρος της παράταξης Μιχάλης Διαμιανίδης, σκοπός της διαμαρτυρίας είναι να επαναξιολογηθεί η απόφαση και να δοθεί η ευκαιρία σε περισσότερους φοιτητές, να επιστρέψουν με φυσική παρουσία στις αίθουσες διδασκαλίας.

Εξάλλου, σήμερα, το Πανεπιστήμιο Κύπρου σε έκτακτη συνεδρίαση της Συγκλήτου, θα καταλήξει στα μέτρα τα οποία θα ισχύσουν για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.