Αρχική Τελευταία Νέα Πυρκαγιά στην Άλασσα: Εκκενώθηκαν σπίτια και διασώθηκαν 40 άτομα – Εκκενώθηκε το...

Πυρκαγιά στην Άλασσα: Εκκενώθηκαν σπίτια και διασώθηκαν 40 άτομα – Εκκενώθηκε το χωριό Κορφή

Συνεχίζεται ο εφιάλτης της πυρκαγιάς στην Άλασσα, ενώ έχουν εκκενωθεί σπίτια. Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι μέχρι και 6 μποφόρ δυσχεραίνοντας το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Συνολικά 40 άτομα, 25 ενήλικες και 15 παιδιά, απομακρύνθηκαν από τις κατοικίες τους, εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε λίγο πριν τις 2μμ μεταξύ των κοινοτήτων Άλασσας και Παραμύθας.

Παράλληλα δόθηκε εντολή εκκένωσης του χωριού Κορφή στη Λεμεσό. Ανακαλείται επίσης προσωπικό από άλλες επαρχίες. Ισχυρές δυνάμεις σπεύδουν στην περιοχή.

 

Όπως ανάφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, η Αστυνομία και η Πολιτική Άμυνα εκκένωσαν οκτώ μεμονωμένες κατοικίες με συνολικά σαράντα άτομα, 25 ενήλικες και 15 παιδιά, τους οποίους οδηγούν προς την κοινότητα Απεσιά.

Επίσης, ο κ. Κεττής σημείωσε ότι η πυρκαγιά συνεχίζει να είναι σε εξέλιξη, ενώ άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν την πυρόσβεση.

Όπως αναφέρει η ενημέρωση από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή στο Twitter, η πυρκαγιά κατευθύνεται προς την Κοινότητα Παραμύθας. Η Πυροσβεστική προχωρά σε ενέργειες για να περάσει στο «ΙΚΑΡΟΣ 2» με οκτώ ενάερια μέσα. Αποστέλλονται άλλα τρία πυροσβεστικά οχήματα από ΕΜΑΚ, Πάφο και Λευκωσία. Η Επαρχιακή Διοίκηση ανταποκρίνεται με Βυτιοφόρο, τέσσερις Φ.Π.Μ. και προωθητή γαιών, το Τμήμα Δασών με πέντε πυροσβεστικά οχήματα. Επιπρόσθετα ενημερώθηκε η Πολιτική Αμύνα και Αστυνομία για πιθανές εκκενώσεις μεμονωμένων κατοικιών.