Αρχική BusinessNews Το Κυπρο-Λιβανέζικο Επιχειρηματικό Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί από τις 19-21 Φεβρουαρίου στη...

Το Κυπρο-Λιβανέζικο Επιχειρηματικό Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί από τις 19-21 Φεβρουαρίου στη Λεμεσό

Τις δυνατότητες διεύρυνσης της οικονομικής-επιχειρηματικής συνεργασίας Κύπρου και Λιβάνου θα εξετάσει το Κυπρο-Λιβανέζικο Επιχειρηματικό Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό στις 19-21 Φεβρουαρίου. Ομιλία κατά την έναρξη του συνεδρίου για την κυπριακή οικονομία και τους μοχλούς ανάπτυξής της θα κάνει ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης.

Το Φόρουμ, κατά το οποίο επιχειρηματίες από την Κύπρο και το Λίβανο θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους και σε πιθανούς επενδυτές, διοργανώνουν το ΚΕΒΕ και ο Κυπρο-Λιβανέζικος Επιχειρηματικός Σύνδεσμος, με τη συμμετοχή και του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Λιβάνου. Μεταξύ των ομιλητών κατά την έναρξη του συνεδρίου περιλαμβάνεται και ο πρώην Υπουργών Οικονομικών του Λιβάνου Ραγιά Ελ Χασάν.

Ήδη στο συνέδριο έχουν δηλώσει συμμετοχή γύρω στα 150 άτομα από το Λίβανο, που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά και να επενδύσουν στην Κύπρο, με τον αριθμό τους να αναμένεται να αυξηθεί και να φθάσει γύρω στα 200 άτομα. Από πλευράς Κύπρου έχουν εκδηλώσει μέχρι στιγμής ενδιαφέρον συμμετοχής γύρω στα 100 άτομα.

Ο ΓΓ του ΚΕΒΕ Μάριος Τσιακκής δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως “σκοπός του Φόρουμ είναι να υπάρξει επαφή μεταξύ Κυπρίων και Λιβανέζων επιχειρηματιών για να δούμε τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών και να αυξηθούν περαιτέρω οι συναλλαγές και το εύρος των συναλλαγών από πλευράς της γκάμας προϊόντων και υπηρεσιών που καλύπτουν”

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο ενδιαφέρον που υπάρχει στον τομέα των ακινήτων, σημειώνοντας πως “φαίνεται ότι υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από Λιβανέζους να αγοράζουν διαμερίσματα μέχρι 300 χιλιάδες ευρώ για να μπορούν να παίρνουν μόνιμη διαμονή ή να γίνονται πιο μεγάλες επενδύσεις για σκοπούς υπηκοότητας”.

Υπάρχει όμως ενδιαφέρον και για να εγγράψουν εταιρείες στην Κύπρο για να μπορούν να κάνουν τις συναλλαγές τους μέσω Κύπρου, λόγω και της κατάστασης στο Λίβανο, ανέφερε.

Επεσήμανε ότι μεταξύ των Λιβανέζων θα υπάρχουν δυνητικοί επενδυτές, είτε για να αγοράσουν ακίνητα, είτε για να συζητήσουν και τις επενδύσεις πάνω σε ακίνητα, ενώ και οι Λιβανέζοι επιχειρηματίες θα εξετάσουν τις δυνατότητες πώλησης προϊόντων και υπηρεσιών στην Κύπρο, σημείωσε.

Οι Λιβανέζοι συμμετέχοντες ασχολούνται, μεταξύ άλλων, με τον τομέα των ακινήτων, τον τραπεζικό και οικονομικό τομέα, τους τομείς των τροφίμων, των φαρμακευτικών και ιατρικών προϊόντων, των τηλεπικοινωνιών, της ένδυσης και των κοσμημάτων.

Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ, θα πραγματοποιηθεί στις 20-21 Φεβρουαρίου και έκθεση, στην οποία θα συμμετάσχουν με περίπτερα γύρω στις 20 κυπριακές εταιρείες, κυρίως από τον τομέα των ακινήτων, καθώς και εταιρείες από το Λίβανο που θα παρουσιάσουν υπηρεσίες και προϊόντα από τη χώρα αυτή.

Πηγή ΚΥΠΕ

– See more at: http://www.sigmalive.com/news/oikonomia/308770/lemesos-foroum-epixeirimatikis-synergasias-kyproulivanou#sthash.aP8tCWmC.dpuf…