Αρχική Τελευταία Νέα Στα €130 ευρώ το εισιτήριο (με επιστροφή) της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κύπρου –...

Στα €130 ευρώ το εισιτήριο (με επιστροφή) της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας

Στα περίπου €130 το άτομο με επιστροφή και χωρίς όχημα θα κοστίζει το εισιτήριο για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Λεμεσού-Πειραιά και η επιχορήγηση προς τις εταιρείες θα υπερβαίνει ελαφρώς τα 5 εκατομμύρια ευρώ, δήλωσε η Υφυπουργός Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου, η οποία ενημέρωσε σήμερα την Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής. Στόχος παραμένει η ακτοπλοϊκή σύνδεση να λειτουργήσει από το προσεχές καλοκαίρι.

Η κ. Πηλείδου ανέφερε μετά την συνεδρίαση ότι εδώ και εβδομάδες υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το λεπτομερές αίτημα της Κύπρου και υπήρξε και δεύτερη επαφή για να εξηγηθεί το επείγον του αιτήματος και η απάντηση αναμένεται σύντομα. Ανέφερε ότι μετά την απάντηση θα προχωρήσουν οι διαδικασίες των προσφορών εγκαίρως, ώστε να προλάβουμε την φετινή καλοκαιρινή σεζόν.
 
Απαντώντας σε ερώτηση ανέφερε ότι το εισιτήριο θα κοστίζει για ένα άτομο, με επιστροφή και χωρίς όχημα γύρω στα εκατό ευρώ, χωρίς τα τέλη λιμανιών, και με τα τέλη υπολογίζεται το κόστος να μην υπερβαίνει τα 130 ευρώ.

Η Υφυπουργός εξήγησε ότι έχει γίνει η απαραίτητη προεργασία και με τον Έφορο Κρατικών Ενισχύσεων και με το Λογιστήριο του Κράτους για τους όρους ώστε να είμαστε έτοιμοι για να βγούμε με προσφορές. Επίσης διαβούλευση έγινε με το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο και με την Ένωση Πλοιοκτητών και με εταιρείες από άλλες χώρες και η ευχή είναι να το ενδιαφέρον να οδηγήσει και σε υποβολή προσφορών γι αυτό και οι όροι έχουν καθοριστεί με μεγάλη προσοχή. Ενδιαφέρον υπάρχει από Κύπρο, Ελλάδα και άλλες χώρες της ΕΕ.
 
Εξήγησε ότι η επιχορήγηση θα δίνεται στη βάση προσυμφωνημένου ποσού και θα βασίζεται στα κέρδη της εταιρείας και ενδεχομένως να υπερβαίνει ελαφρώς τα πέντε εκατομμύρια. Ανέφερε επίσης ότι αύριο θα γίνει συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών για να συζητηθεί το θέμα της μεταφοράς οχημάτων στα πλοία από ενδιαφερόμενους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ