Αρχική Τελευταία Νέα Υψηλές θερμοκρασίες στην Κύπρο μέχρι και τα μέσα του Σεπτέμβρη

Υψηλές θερμοκρασίες στην Κύπρο μέχρι και τα μέσα του Σεπτέμβρη

Σύμφωνα με την οδηγία 202013 του Climate Watch Advisory Group, του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού (WMO), το κύμα υψηλών θερμοκρασιών που επηρεάζει την νοτιοανατολική Ευρώπη και την ανατολική Μεσόγειο από τις 23 Αυγούστου εξακολουθεί να επηρεάζει τις πιο πάνω περιοχές, τουλάχιστον μέχρι και το τέλος της εβδομάδας.

Θα παρατηρείται θετική απόκλιση από 1 μέχρι και 3 βαθμούς και τοπικά από 3 μέχρι 6 βαθμούς στις μέγιστες αλλά και στις ελάχιστες θερμοκρασίες. Στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης τα μέγιστα θα κυμαίνονται από 30 μέχρι 35 βαθμούς στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου από 35 και 40 στα νότια.

Τα θερμοκρασιακά ελάχιστα παρουσιάζονται ιδιαίτερα ψηλά με διαφοροποίηση από τα κανονικά της εποχής και θα κυμαίνονται από 1 μέχρι 3 βαθμούς κατά μέσο όρο. Την εβδομάδα 14 – 20 Σεπτεμβρίου αναμένεται πτώση στις μέγιστες θερμοκρασίες ενώ οι ελάχιστες παραμένουν σε ιδιαίτερα ψηλά για την εποχή επίπεδα.

7.9.20meteo1.jpg

Οι μέγιστες θερμοκρασίες στην Ευρώπη στις 3/9/2020 (Πηγή: Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία DWD)

7.9.20meteo2.jpgΗ κατανομή των μεγίστων θερμοκρασιών της Παρασκευής 4 Σεπτεμβρίου ειδικά στην περιοχή της Κύπρου (Πηγή: αρχείο Γιώργος Χαραλάμπους). Οι τιμές των θερμοκρασιών είναι στρογγυλοποιημένες στην πλησιέστερη μονάδα.