Αρχική Τελευταία Νέα Δωρεάν συναυλία με τον Χρήστο Θηβαίο στα πλαίσια του Φεστιβάλ Θάλασσα 2022

Δωρεάν συναυλία με τον Χρήστο Θηβαίο στα πλαίσια του Φεστιβάλ Θάλασσα 2022

«ΘΑΛΑΣΣΑ 2022 ζήσε τη θάλασσα, γνώρισε τη ναυτιλία» στις 20-21 Μαΐου

Η σχέση της Λεμεσού με τη θάλασσα και οι επιρροές στην εξέλιξη της

Η σχέση της Λεμεσού με τη θάλασσα είναι τόσο σημαντική όσο και η ιστορία της. Η θάλασσα διαμόρφωσε την ταυτότητα της πόλης, τον πολιτισμό, την οικονομία και την εξέλιξη της. Αυτή η σχέση αναδεικνύεται μέσω του Φεστιβάλ «ΘΑΛΑΣΣΑ 2022 ζήσε τη θάλασσα, γνώρισε τη ναυτιλία» που διοργανώνεται το διήμερο 20-21 Μαΐου από τον Δήμο Λεμεσού και το Υφυπουργείο Ναυτιλίας στo Μόλο Λεμεσού.

Μια διήμερη εμπειρία για την περαιτέρω ανάπτυξη της θαλάσσιας και ναυτιλιακής κουλτούρας, αφιερωμένη στην ανάδειξη του τρόπου που μπορούμε να ζούμε τη θάλασσα ως ψυχαγωγία, κατεύθυνση σπουδών, επαγγελματική και οικονομική δραστηριότητα.

Σε διάσκεψη τύπου που έλαβε χώρα το πρωί της Τρίτης 17 Μαΐου στο Δημοτικό Μέγαρο για παρουσίαση του Φεστιβάλ, ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης είπε ότι «η εκδήλωση έχει στόχο να δώσει στους συμπατριώτες μας την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία της θάλασσας και να γνωρίσουν όλες τις πτυχές και εκφάνσεις της, μέσα από πολλές εκδηλώσεις και δράσεις που θα διοργανωθούν από δεκάδες οργανισμούς, φορείς και ομάδες πολιτών, που έχουν σχέση με τη θάλασσα».

Ταυτόχρονα, το Φεστιβάλ στοχεύει και στην ψυχαγωγία των επισκεπτών. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με δύο συναυλίες. Την Παρασκευή 20 Μαΐου στις 8:30μμ με τους Δώρο Δημοσθένους, Κώστα Χατζηχριστοδούλου και Δέσποινα Ολυμπίου και το Σάββατο 21 Μαΐου με τον Χρίστο Θηβαίο. Το πρωί του Σαββάτου οργανώνεται αγώνας 5 χιλιομέτρων για ανάδειξη της σημασίας και του ρόλου που διαδραματίζουν οι ναυτικοί στη ζωή μας.

«Χαιρόμαστε που ως Δήμος θα μας δοθεί η ευκαιρία να ενημερώσουμε τους επισκέπτες για μια σειρά από θέματα σχετικά με τη θάλασσα και τη Γαλάζια Οικονομία, τα οποία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων μας. Θέματα όπως η επιτήρηση της καθαρότητας της θάλασσας και του κόλπου της Λεμεσού, τα μέτρα καταστολής της ρύπανσης, η καθαριότητα των ακτών και του βυθού και άλλα» ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης.

Η 20η Μαΐου έχει καθιερωθεί από την ΕΕ ως Ευρωπαϊκή Μέρα Θάλασσας, ενώ αρχής γενομένης φέτος, η 18η Μαΐου ορίζεται ως Μέρα της Γυναίκας στη Ναυτιλία.

«Θέλουμε να αναδείξουμε τόσο την Ευρωπαϊκή Μέρα, όσο και το ρόλο της γυναίκας στη ναυτιλία και τη Γαλάζια Οικονομία, επίσης να δώσουμε μηνύματα στους νέους ανθρώπους ότι αυτά τα επαγγέλματα είναι ανεξάρτητα φύλου, πολύ φιλικά και με προοπτική» είπε στη διάσκεψη ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης, εξηγώντας το λόγο που επιλέγηκαν αυτές οι ημερομηνίες για το Φεστιβάλ.

Όπως ακούστηκε μάλιστα κατά τη διάσκεψη, από την 18η Μαΐου εισάγεται στο διεθνές ναυτιλιακό λεξιλόγιο η λέξη «στελέχωση» που έρχεται να αντικαταστήσει τη λέξη «επάνδρωση» προκειμένου να καλύπτει και τα δύο φύλα, όπως εξήγησε ο Υφυπουργός, στέλνοντας το μήνυμα ότι η γυναίκα έχει και ρόλο και λόγο στα ναυτιλιακά δρώμενα.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα https://bit.ly/3yI5DuB