Αρχική Πρόταση 2o Femme Fest Cyprus με Συζητήσεις – Εργαστήρια – Συναυλίες για την...

2o Femme Fest Cyprus με Συζητήσεις – Εργαστήρια – Συναυλίες για την ισότητα των φύλων

Το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Μαΐου από τις 17:00 μέχρι αργά το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας ένα φεστιβάλ αλλιώτικο από τα άλλα. Το Femme Fest Cyprus έρχεται φέτος για δεύτερη χρονιά για να συμβάλει στη συζήτηση σχετικά με την ισότητα των φύλων, να αναδείξει γυναίκες σε όλους τους τομείς, να προβάλει το έργο φορέων και οργανώσεων.

Οι δύο βραδιές του φεστιβάλ θα κορυφωθούν με καλλιτεχνικές δράσεις και συναυλίες που ξεκινούν στις 20:30. Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τη Ρίτα Αντωνοπούλου και τους Ρεβάνς. Της συναυλίας θα προηγηθεί Stand-up Comedy  με τίτλο «All Female Line Up». Την Κυριακή, το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρέμβαση από τις «Κοντές φούστες» και συναυλία με τη δικοινοτική, δίγλωσση μπάντα Lets Sing Together Band.

Στο διήμερο πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνονται συζητήσεις για την ισότητα των φύλων στον αθλητισμό, το σεξισμό στα ΜΜΕ, τις υγιείς σχέσεις, τη γονεϊκότητα, το περιβάλλον, την διάσταση του φύλου στη δημόσια σφαίρα, το χάσμα αμοιβών, τις εμπειρίες γυναικών σε όλα τα επίπεδα. Ακόμη, θα λειτουργήσουν δύο βιωματικά εργαστήρια, το ένα αφορά την αντιμετώπιση κάθε μορφής ρατσισμού και το άλλο την ενδυνάμωση των γυναικών.

Περισσότερα για το πρόγραμμα δείτε εδώ: https://femmefestcy.com/?page_id=9

Στο χώρο του φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν φορείς και οργανώσεις στον τομέα της ισότητας των φύλων καθώς και γυναίκες για να προβάλουν το έργο/τα ταλέντα τους.  Ακόμη θα λειτουργήσουν θεματικά κέντρα τα οποία θα προσφέρουν πληροφορίες για σχετικά ζητήματα καθώς και γωνιά απασχόλησης παιδιών με κατασκευές, ζωγραφική και ρομποτική. Οι επισκέπτριες/ες του φεστιβάλ θα μπορούν να βρουν στο χώρο φαγητό και ποτό καθώς και κατάστημα για να προμηθευτούν ενθύμια και δώρα.

Σημειώνεται ότι η είσοδος στο φεστιβάλ και σε όλες του τις δράσεις είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Το Femme Fest Cyprus διοργανώνει το Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ με Θεσμικό Υποστηρικτή το Γραφείου Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων. Φιλοξενεί ο Δήμος Λευκωσίας. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με τη στήριξη του Εθνικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και της CYTA.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε: www.femmefestcy.com

Instagram: femmefestcy  Facebook: Femme Fest Cyprus