Αρχική Τελευταία Νέα Το Κέντρο Συντονισμού στην Παραμύθα επισκέφθηκε η Επ. Περιβάλλοντος

Το Κέντρο Συντονισμού στην Παραμύθα επισκέφθηκε η Επ. Περιβάλλοντος

Στη διαδικασία αποκατάστασης των περιοχών που πλήγηκαν από τις πυρκαγιές αναφέρθηκε η Επίτροπος Περιβάλλοντος Μαρία Παναγιώτου, μετά τη μετάβαση της στο συντονιστικό κέντρο στην Παραμύθα.

Σύμφωνα με γραπτή της δήλωση, η κα. Παναγιώτου ενημερώθηκε πως δόθηκαν ήδη οδηγίες για έναρξη των μελετών για τα αντιδιαβρωτικά έργα που θα γίνουν, που είναι το πρώτο και απαραίτητο βήμα.

Ακολούθως, πρόσθεσε, και αναλόγως του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και των χαρακτηριστικών της περιοχής όπως το έδαφος, ή το υψόμετρο θα επιλεγεί η μεθοδολογία αποκατάστασης, όπως σπορά, χρήση δεντρυλλίων – αναδάσωση ή φυσική αναγέννηση.

«Ως Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος τροχοδρομούμε όλες τις προγραμματισμένες δενδροφυτεύσεις εντός Νοεμβρίου και Δεκέμβριου, για να καλύψουν τις όποιες ανάγκες προκύπτουν συνέπεια των πυρκαγιών, πάντα σε συνεργασία με τα συναρμόδια Τμήματα και Αρχές», ανέφερε.

Η κα. Παναγιώτου συνεχάρη όσους συνέβαλαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, αλλά και για την πρώτη εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και του τρόπου με τον οποίο θα γίνει η αποκατάσταση.
ΚΥΠΕ