Αρχική Τελευταία Νέα Ολοσχερώς καταστράφηκε διαμέρισμα μετά από φωτιά, στη Λεμεσό – Παιδάκι ενός έτους...

Ολοσχερώς καταστράφηκε διαμέρισμα μετά από φωτιά, στη Λεμεσό – Παιδάκι ενός έτους και άλλοι 4 ένοικοι κινδύνεψαν

Σε συναγερμό τέθηκε αργά το απόγευμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία, για κατάσβεση φωτιάς που ξέσπασε στον τρίτο όροφο διαμερίσματος στην περιοχή Αμαθούντας, απειλώντας γειτονικά διαμερίσματα, ενώ πέντε άτομα μεταφέρθηκαν με ασφάλεια εκτός του κτιρίου.
Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αντρέας Κεττής, για την κατάσβεση της φωτιάς, που έγινε αντιληπτή από ένοικους άλλων διαμερισμάτων, κινητοποιήθηκαν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα και ένα όχημα αναπνευστικών συσκευών.
Τα μέλη της υπηρεσίας διέσωσαν πέντε ένοικους διαμερισμάτων που, λόγω των καπνών, είχαν εγκλωβιστεί στη βεράντα, ανάμεσα τους και ένα μωρό, στο οποίο παρασχέθηκε οξυγόνο με αναπνευστική συσκευή. Κατάφεραν επίσης να αποσοβήσουν τον κίνδυνο από την παρουσία κυλίνδρου υγραερίου που βρισκόταν στο διαμέρισμα.
 Η θερμοκρασία στο χώρο ήταν τόσο υψηλή, είπε ο κ. Κεττής, που εξωτερικά οι πόρτες των διαμερισμάτων του τρίτου ορόφου έλιωσαν.
Από τη φωτιά, καταστράφηκε ολοσχερώς το διαμέρισμα του τρίτου ορόφου, από όπου ξεκίνησε η φωτιά, ενώ επηρεάστηκε εξωτερικά διαμέρισμα του τέταρτου ορόφου. Από τους καπνούς επηρεάστηκαν συνολικά τέσσερα διαμερίσματα του τρίτου ορόφου και δυο διαμερίσματα του τέταρτου ορόφου.
Το ζευγάρι που διέμενε στο διαμέρισμα είχε αναχωρήσει λίγο πριν την εκδήλωση της φωτιάς και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, φαίνεται πως αυτή ξέσπασε από μια ξεχασμένη ηλεκτρική συσκευή σιδερώματος. Ωστόσο, τα ακριβή αίτια θα διακριβωθούν από τις εξετάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
 Το μωρό μεταφέρθηκε προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού καθώς παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα, χωρίς ωστόσο η κατάσταση του να εμπνέει ανησυχία.
ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ