Αρχική Τελευταία Νέα Άνω των 50 χιλ. οι έλεγχοι Αστυνομίας για safepass τον Αύγουστο

Άνω των 50 χιλ. οι έλεγχοι Αστυνομίας για safepass τον Αύγουστο

Σε 51.388 ελέγχους προέβη η Αστυνομία από 1 μέχρι 25 Αυγούστου για κατοχή safe pass, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, προβαίνοντας σε 4 καταγγελίες υποστατικών και 34 καταγγελίες πολιτών.

Οι έλεγχοι της Αστυνομίας για κατοχή safe pass ανήλθαν την ίδια περίοδο στους 51.388.

Εξάλλου, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες του ΚΥΠΕ, από τα μέσα Μαΐου του 2021 που άρχισαν οι έλεγχοι για κατοχή safe pass, οι αρμόδιοι λειτουργοί του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων έλεγξαν συνολικά γύρω στα 140.000 πρόσωπα, παγκύπρια, για την κατοχή safe pass στις εισόδους των μεγάλων εμπορικών κέντρων και των Malls, τα οποία ανέρχονται συνολικά σε περίπου δέκα.

Ειδικότερα, ελέγχονται από τους επιθεωρητές και ελεγκτές του Υπουργείου Εργασίας γύρω στις 8.000 – 10.000 πρόσωπα την εβδομάδα στις εισόδους των μεγάλων εμπορικών κέντρων, ενώ μόνο την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου ελέγχθηκαν πέραν των 15.000 προσώπων, λόγω της αυξημένης κίνησης στα συγκεκριμένα υποστατικά.

Οι έλεγχοι γίνονται συστηματικά Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, μέρες κατά τις οποίες υπάρχει μεγάλη δραστηριότητα και κίνηση στα μεγάλα εμπορικά κέντρα, αλλά και σποραδικοί έλεγχοι εντός της εβδομάδας.

Επιπλέον, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, άρχισαν πρόσφατα να χρησιμοποιούνται ειδικές ηλεκτρονικές συσκευές που ελέγχουν την αυθεντικότητα του ευρωπαϊκού safe pass.

Πέραν των πιο πάνω ελέγχων, το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας ελέγχει για την κατοχή safe pass κατά τις επιθεωρήσεις του σε εργοτάξια και υποστατικά κυρίως της μεταποίησης στα πλαίσια των επιθεωρήσεων για σκοπούς εφαρμογής επιτήρησης της νομοθεσίας που εμπίπτει στις αρμοδιότητες του.

Πηγή: ΚΥΠΕ