Αρχική Υγεία 6 σπιτικές θεραπείες για τον πονόλαιμο

6 σπιτικές θεραπείες για τον πονόλαιμο

Πως θα αντιμετωπίσετε τον πονόλαιμο με φυσικό τρόπο

Αντιμετωπίστε τον πονόλαιμο με φυσικό τρόπο, φτιάχοντας σπιτικές συνταγές που θα ηρεμήσουν τον βήχα και θα καταπολεμήσουν τον πονόλαιμο. 

1. Θυμάρι το θαυματουργό

Εκτός από έξτρα νοστιμιά στο φαγητό σου, αυτό το μυρωδικό χαρίζει και ανακούφιση στο λαιμό σου. Κάπως έτσι, είναι η απάντηση για κάθε μικροεόχληση του αναπνευστικού συστήματος. Βλέπεις τα φλαβονοειδή που περιέχει χαλαρώνουν τους τραχειακούς μυς, μειώνουν τη φλεγμονή και καταπραΰνουν τον πονοκέφαλο. Για να φτιάξεις ρόφημα από θυμάρι, θα ρίξεις 2 κ.γ. φύλλα από θυμάρι μέσα σε μια κούπα με βραστό νερό και θα το αφήσεις για 10 λεπτά. Φυσικά, για να το πιεις πιο εύκολα,  μπορείς να προσθέσεις και μέλι. 

2. Σιρόπι από λιναρόσπορο, μέλι και λεμόνι για τον ξερό βήχα

Μα λιναρόσπορος; Σου ακούγεται μυστήριο, ε; Όντως δεν είναι σύνηθες να πίνουμε λιναρόσπορο, αλλά βράζοντας τον δημιουργείται ένα κολλώδες υγρό το οποίο ανακουφίζει το λαιμό και την βρογχική οδό από τον έντονο βήχα. Το μέλι και το λεμόνι λειτουργούν ως ήπια αντιβιοτικά και συμπληρώνουν τη δράση αυτού του σούπερ ενισχυμένου σιροπιού. Για να το φτιάξεις βράσε νερό (1 κούπα) μαζί με 2-3 κ.σ. λιναρόσπορο. Όταν αυτό πήξει στράγγιξε το και πρόσθεσε 3 κ.σ. μέλι και 3 κ.σ. λεμόνι. Βαλ’ το σε ένα βαζάκι, ανακίνησε καλά. Μπορείς να πίνεις 1 κ.σ. κάθε μέρα για όσο διαρκέσει η πονόλαιμος. 

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ: