Αρχική Τελευταία Νέα Στο 67,7% η προσέλευση μέχρι τις πέντε

Στο 67,7% η προσέλευση μέχρι τις πέντε

Η δήλωση του Εφόρου Εκλογών για προσέλευση μέχρι τις πέντε

Η προσέλευση συνεχίζεται και διεξάγεται ομαλά. Λόγω του ότι η δήλωση μου θα είναι η τελευταία, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ψηφοφόρους που προσήλθαν στην κάλπη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και το προσωπικό που εργάστηκε στις εκλογές.

Εργαστήκαμε κάποιοι για μέρες και μήνες για να μπορέσουμε σήμερα να ολοκληρώσουμε επιτυχώς αυτό το έργο.

Η προσέλευση μέχρι τις πέντε το απόγευμα ήταν 67,7%. Είναι, μάλιστα ακριβώς στα ίδια επίπεδα με τον πρώτο γύρο των εκλογών που ήταν επίσης 67,7% του πρώτου γύρου των εκλογών. Τα ποσοστά παραμένουν στο ίδιο επίπεδο. Σε σχέση με τον δεύτερο γύρο του 2018, η προσέλευση είναι αυξημένη.

Λευκωσία: 69,2%

Λεμεσός: 64,8%

Αμμόχωστος: 67,9%

Λάρνακα: 68%

Πάφος: 70,4%

Εξωτερικό: 60,4%

Μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κανένα πρόβλημα που να χρήζει αναφοράς την τελευταία ώρα. Μόνο μικρά θεματάκια με το θέμα των τηλεφωνημάτων. Έχουν προκύψει και κάποια πρόσθετα παράπονα που ερευνώνται, τόσο από το Γραφείο μου όσο και από το Γραφείο του Επιτρόπου.

Έχουμε κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό, ώστε η διαδικασία να γίνει το συντομότερο χρονικό διάστημα. Η ενημέρωση που έχω είναι πως δεν υπάρχει κέντρο με λιγότερες από 20 ψήφους, συνεπώς δεν θα υπάρξει ανάγκη για ανάμιξη καλπών. Αυτό μας λύνει τα χέρια. Το ελικόπτερο θα πετάξει για να μας φέρει τις κάλπες από την περιοχή Τηλλυρίας, επομένως έχουν γίνει όλες οι διευθετήσεις για να μην υπάρξουν προβλήματα και να έχουμε αποτελέσματα γρήγορα. Και κάποια θέματα με φαξ έχουν επιλυθεί. Αν όλα πάνε καλά, είμαι σίγουρος ότι μέχρι τις 7 και τριάντα ή οκτώ παρά θα έχουμε αποτέλεσμα γρήγορα.