Αρχική Υγεία Πρωτοποριακή επέμβαση σε βρέφος 7 μηνών από την Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ

Πρωτοποριακή επέμβαση σε βρέφος 7 μηνών από την Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ

Στις 28/02/2017 αντιμετωπίσθηκε χειρουργικά, στην Πολυκλινική YΓΕΙΑ Λεμεσού, από ομάδα Nευροχειρουργών, υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή Νευροχειρουργικής Βασίλειου Α. Ζέρρη, και Δρ GerhardFriehs και με τη συνεργασία του Kρανιοπροσωπικού Πλαστικού Χειρουργού Σπύρου Α. Λαζάρου και του Δρ. Νεόφυτου Δημητριάδη, Στοματικού και Γναθοπροσωπικού Χειρουργού, βρέφος 7 μηνών που διεγνώσθη με σύνθετη μορφή κρανιοσυνοστέωσης.

Η μικρή ασθενής εμφάνιζε δηλαδή πρόωρο κλείσιμο σημείων (ραφές), στα οποία εφάπτονται τα επιμέρους οστά που αποτελούν το κρανίο στην αρχή της ζωής μας. Η συγκεκριμένη πάθηση, όταν δεν αντιμετωπίζεται, οδηγεί σε ασυμμετρία του προσώπου και της κεφαλής και προοδευτική δυσμορφία, με σοβαρές συνέπειες στη μελλοντική κοινωνική ζωή. Στη συγκεκριμένη ωστόσο περίπτωση, συνυπήρχε και αυξημένη πίεση στο εσωτερικό του κρανίου που θα οδηγούσε με βεβαιότητα αργότερα σε σοβαρά νευρολογικά προβλήματα. 

Η ιδιαίτερα αυξημένης δυσκολίας χειρουργική επέμβαση περιελάμβανε πολύπλοκη κρανιοτομία στην περιοχή του μετώπου και των οφθαλμικών κόγχων, με ανασύνθεση τελικά των οστών της περιοχής. Στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, με άριστο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα, ενώ η μικρή ασθενής έχει πλέον λάβει εξιτήριο. Τέλος, είμαστε βέβαιοι ότι η έγκαιρη διάγνωση και η επιτυχής παρέμβαση θα της χαρίσουν μια απόλυτα φυσιολογική ζωή.