Αρχική ΤΕΠΑΚ ΤΕΠΑΚ: Στα πρώτα 75 πανεπιστήμια παγκοσμίως το Τμήμα Τουρισμού

ΤΕΠΑΚ: Στα πρώτα 75 πανεπιστήμια παγκοσμίως το Τμήμα Τουρισμού

Το Τμήμα  Διοίκησης Τουρισμού βρίσκεται ανάμεσα στα καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως, σύμφωνα με την Λίστα της Σαγκάης

Το Τμήμα  Διοίκησης Τουρισμού και Φιλοξενίας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ)κατέγραψε φέτος ακόμη μια τεράστια επιτυχία, καταφέρνοντας να καταταχθεί στις θέσεις 51-75, ανάμεσα στα καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της, διεθνούς κύρους, Λίστας της Σαγκάης. 

Σημειώνεται ότι από τον Κυπριακό και Ελλαδικό χώρο η επιτυχία αυτή είναι μοναδική, αφού κανένα άλλο πανεπιστήμιο σε οποιοδήποτε γνωστικό αντικείμενο δεν έχει καταταγεί στις θέσεις 51-75. Συγκεκριμένα, στις θέσεις 151-200 και 201-300 βρίσκονται το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης αντίστοιχα. 

Επιπρόσθετα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού και Φιλοξενίας του ΤΕΠΑΚ συγκαταλέγεται στα πρώτα 20 πανεπιστήμια. Η επιτυχία του Τμήματος είναι ακόμη μεγαλύτερη όταν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι το 2021, στην ίδια κατάταξη, είχε καταταγεί στις θέσεις 101-150.

Η επικέντρωση στην ακαδημαϊκή και ερευνητική αριστεία, η προσήλωση σε μακρόπνοο στρατηγικό σχεδιασμό και στόχους αλλά και η επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό έχουν δημιουργήσει τις απαραίτητες συνθήκες για αναγνώριση και καταξίωση του Τμήματος. Αυτό αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο και σημαντικότατο πυλώνα της συνεχούς προσπάθειας του Τμήματος για ανάπτυξη και πρόοδο στην έρευνα, στην εκπαιδευτική και μαθησιακή διαδικασία αλλά και στην παραγωγή και προώθηση της καινοτομίας.

Η μετεξέλιξη του Τμήματος σε Σχολή Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας και η δημιουργία της Ακαδημίας Τουρισμού (με την ένταξη του ΑΞΙΚ στην οικογένεια του ΤΕΠΑΚ) δημιουργούν μια νέα δυναμική η οποία αναμένεται να οδηγήσει τη Σχολή και τα τμήματα της σε νέες επιτυχίες και περεταίρω καταξίωση στον διεθνή ακαδημαϊκό χώρο.

Η εν λόγω κατάταξη γίνεται από τον πλέον αναγνωρισμένο και αξιόπιστο φορέα, Academic Ranking of World Universities (ARWU).  Η συγκεκριμένη κατάταξη, δημιουργήθηκε από το Shanghai Jiaotong University, γι’ αυτό είναι γνωστότερη και ως Λίστα Σαγκάης. 

Περισσότερες πληροφορίες για τα αποτελέσματα που αφορούν το ΤΕΠΑΚ μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.