Αρχική Τελευταία Νέα Δήθεν γιατρός ξεγέλασε 85χρονο και του απέσπασε €10χιλ – Προειδοποιεί εκ νέου...

Δήθεν γιατρός ξεγέλασε 85χρονο και του απέσπασε €10χιλ – Προειδοποιεί εκ νέου η Αστυνομία

Υπόθεση απάτης και εξασφάλισης χρημάτων μέσω ψευδών παραστάσεων, διερευνά η Αστυνομία στη Λάρνακα, καλώντας το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας αναφέρεται ότι «άνδρας ηλικίας 85 ετών, κάτοικος Λάρνακας κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι γύρω στις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης 6 Απριλίου, δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστό του πρόσωπο, το οποίο του παρουσιάστηκε ως γιατρός. Ο άγνωστος φέρεται να του ανέφερε ότι συγγενικό του πρόσωπο χρειάζεται επειγόντως χειρουργική επέμβαση και για το σκοπό αυτό, θα έπρεπε να καταβληθεί άμεσα το ποσό των 10 χιλιάδων ευρώ».

Προστίθεται ότι «αφού ο 85χρονος πείστηκε για την αναγκαιότητα καταβολής των χρημάτων, ο υποτιθέμενος γιατρός του ζήτησε τη διεύθυνση διαμονής του, ώστε να διευθετήσει την παραλαβή των χρημάτων. Λίγη ώρα αργότερα άγνωστος άνδρας επισκέφθηκε τον 85χρονο, στο σπίτι του, ο οποίος παρέλαβε από τον παραπονούμενο χρηματικό ποσό ύψους 10 χιλιάδων ευρώ και στη συνέχεια αναχώρησε».

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας «ο τρόπος δράσης των δραστών της συγκεκριμένης υπόθεσης, δεν είναι η πρώτη φορά που συναντάται στην Κύπρο.  Οι δράστες επικοινωνούν τηλεφωνικώς, συνήθως με ηλικιωμένα άτομα και τους αναφέρουν ψευδώς ότι κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο λόγω κάποιας επείγουσας ανάγκης πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Για το σκοπό αυτό ζητείται από το υποψήφιο θύμα να καταβάλει μεγάλο χρηματικό ποσό».

Με αφορμή και το νέο περιστατικό η Αστυνομία απευθύνει εκ νέου «έκκληση στο κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό».

Καλείται το κοινό σε περίπτωση που δεχθεί παρόμοιο τηλεφώνημα να επικοινωνήσει άμεσα με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη, στον τηλεφωνικό Αριθμό 1460».

ΚΥΠΕ