Αρχική Τελευταία Νέα ΑΚΕΛ για Υπουργικό: Ο Χριστοδουλίδης έθεσε ψηλά τον πήχη και πέρασε από...

ΑΚΕΛ για Υπουργικό: Ο Χριστοδουλίδης έθεσε ψηλά τον πήχη και πέρασε από κάτω

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΑΚΕΛ για το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Μεταξύ άλλων το ΑΚΕΛ «δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης έθεσε ψηλά τον πήχη και τελικά πέρασε από κάτω. Δεν πλησίασε καν το 50-50 άνδρες-γυναίκες στο υπουργικό και το ευρύτερο κυβερνητικό σχήμα. Δεν απέφυγε διορισμό πρώην υπουργών όπως ο ίδιος είχε δεσμευτεί ότι θα έπραττε».

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Ευχή και ελπίδα μας είναι το έργο του νέου Υπουργικού Συμβουλίου και όλου του κυβερνητικού σχήματος να αποβεί προς όφελος του λαού και της πατρίδας μας. Η νέα κυβέρνηση και τα μέλη της θα κριθούν από το περιεχόμενο των πολιτικών που θα προωθήσουν αλλά και το ύφος και ήθος της διακυβέρνησής τους. Το ΑΚΕΛ θα επιτελέσει το καθήκον του, ως υπεύθυνη και μαχητική αντιπολίτευση, με προτάσεις, διεκδικήσεις και κριτική.

Όσο αφορά τις επιλογές των προσώπων, δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης έθεσε ψηλά τον πήχη και τελικά πέρασε από κάτω. Δεν πλησίασε καν το 50-50 άνδρες-γυναίκες στο υπουργικό και το ευρύτερο κυβερνητικό σχήμα. Δεν απέφυγε διορισμό πρώην υπουργών όπως ο ίδιος είχε δεσμευτεί ότι θα έπραττε.

Ελπίζουμε αυτό να μην είναι ένα πρώτο δείγμα διάστασης μεταξύ εξαγγελιών και πράξεων που ήταν χαρακτηριστικό στοιχείο της προηγούμενης κυβέρνησης στην οποία συμμετείχε κι ο ίδιος.