Αρχική Τελευταία Νέα Ακόμη ένα περιστατικό ιού του Δυτικού Νείλου στα κατεχόμενα

Ακόμη ένα περιστατικό ιού του Δυτικού Νείλου στα κατεχόμενα

Για ακόμη ένα κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στα κατεχόμενα γράφει η τ/κ ιστοσελίδα Χαμπέρ Κίπρις σημειώνοντας ότι η κατάσταση του ατόμου αυτού είναι καλή.
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ανακοίνωση του «υπουργείου υγείας» αναφέρει ότι τις τελευταίες 48 ώρες στα «κρατικά» νοσοκομεία αναφέρθηκε μόνο ένα νέο κρούσμα το ιού του Νείλου και όπως έγινε και με τους άλλους ασθενείς, λήφθηκε αίμα και από αυτόν και στάληκε για εξειδικευμένες εξετάσεις στην Τουρκία.
 
Η ανακοίνωση του «υπουργείου υγείας» αναφέρει επίσης ότι στην μονάδα εντατικής παρακολούθησης του «κρατικού» νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύονται δύο άτομα που δέχονται την ενδεδειγμένη θεραπεία και άλλα 8 είναι τα ύποπτα κρούσματα που είναι υπό παρακολούθηση.
 
Στο «υπουργείο υγείας» έγινε προχθές ευρεία σύσκεψη για την λήψη μέτρων, με την συμμετοχή και «δημάρχων». Η πρώτη έκτακτη σύσκεψη για το θέμα είχε γίνει στο «υπουργείο» την Παρασκευή το βράδυ, μετά την ανακοίνωση του θανάτου του 62χρονου Χιλμί Μπολέλ, που ήταν το πρώτο θύμα του ιού του δυτικού Νείλου. Μεταξύ των μέτρων είναι η καθαριότητα χώρων με στάσιμα, βρώμικα ή λιμνάζοντα νερά, αλλά και χώροι πρασίνου ή αυλές. Ο «πρόεδρος» της «ένωσης δήμων», Μαχμούντ Όζτσιναρ δήλωσε ότι πρέπει να γίνει τροποποίηση της «νομοθεσίας» ώστε να μπορούν σε έκτακτες περιπτώσεις όπως αυτή, συνεργεία των «δήμων» να προβαίνουν στους απαραίτητους καθαρισμούς και απολυμάνσεις.
 
Να σημειωθεί ότι το θέμα του πρώτου θανάτου ατόμου από τον ιό του Νείλου ήταν το κύριο θέμα στα πρωτοσέλιδα του τ/κ Τύπο το Σάββατο αλλά και την Κυριακή. Η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Οζλέμ Γκιουρκούτ ανέφερε ότι είναι η πρώτη φορά που ο ιός του δυτικού Νείλου παρουσιάζεται στην τ/κ πλευρά και χαρακτήρισε την κατάσταση πολύ σοβαρή.
Πηγή: ΚΥΠΕ