Αρχική Τελευταία Νέα Αλλάζει ο καιρός – Χαμηλότερη θερμοκρασία, καταιγίδες & άνεμοι

Αλλάζει ο καιρός – Χαμηλότερη θερμοκρασία, καταιγίδες & άνεμοι

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή ενώ από την Τετάρτη χαμηλό βαρομετρικό με κέντρο το Αιγαίο αναμένεται να επηρεάσει τον καιρό της Κύπρου.

Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα αναμένονται μεμονωμένες, ελαφρές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ για να καταστούν μέχρι το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί, μέτριοι 4 και παροδικά στα νότια παράλια, μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη για να καταστεί αργότερα στα δυτικά και νότια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές ενώ στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ως νοτιοδυτικοί, γενικά μέτριοι 4 μποφόρ και παροδικά τοπικά, μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη για να καταστεί σταδιακά στα δυτικά και νότια, ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου στις υπήνεμες περιοχές θα σχηματιστεί παγετός.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές, ενώ στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα, τα οποία είναι πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Την Πέμπτη αναμένεται να χιονίσει στα ψηλότερα ορεινά, ενώ την Παρασκευή πιθανό να χιονίσει και στα χαμηλότερα ορεινά. Στα προσήνεμα κατά διαστήματα αναμένονται πολύ ισχυροί άνεμοι.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση για να κυμανθεί λίγο κάτω από τους κλιματικούς μέσους όρους. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου ήταν 67 εκατοστά.