Αρχική Τελευταία Νέα Ανακοίνωση Δήμου Λεμεσού για την εξαγγελθείσα απεργία της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ

Ανακοίνωση Δήμου Λεμεσού για την εξαγγελθείσα απεργία της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ

Ο Δήμος Λεμεσού με ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής:

Αναφορικά με την εξαγγελθείσα από την ηγεσία της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Τρίτη 12-02-2019, ο Δήμος Λεμεσού τονίζει τα ακόλουθα: Η απεργία, αποφασίστηκε χωρίς καμιά απολύτως προηγούμενη επικοινωνία ή διαβούλευση με το Δήμαρχο ή το Δημοτικό Συμβούλιο, κάτι που ο στοιχειώδης σεβασμός προς τις χιλιάδες δημότες που θα επηρεαστούν επέβαλλε. Ο Δήμος Λεμεσού εκφράζει λύπη για την ταλαιπωρία που θα υποστούν οι δημότες μας από μια αχρείαστη και αδικαιολόγητη απεργία. Τη στιγμή που ο Δήμος μας καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες να βελτιώσει τις υπηρεσίες που προσφέρει στους δημότες, ενέργειες όπως η σχεδιαζόμενη απεργία ουσιαστικά αντιστρατεύονται τις προσπάθειες μας αυτές.

Οι λόγοι για την απεργία που η ηγεσία της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ προτάσσει είναι ανακριβείς, αντιφατικοί και παραπλανητικοί, οι δε στόχοι και τα κίνητρα για την απεργία αφήνονται στην κρίση των δημοτών. Η διαδικασία των πρόσφατων προαγωγών στο Δήμο μας, που αποτέλεσε και την πρόφαση για την απεργία, έγινε με προσήλωση στο γράμμα και στο πνεύμα των νόμων και κανονισμών που διέπουν τα θέματα προσωπικού και ακολουθήθηκαν απόλυτα δημοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες. Στο παρελθόν ούτε καν αξιολογήσεις προσωπικού δεν γινόντουσαν, αλλά αυτό το γεγονός δεν είχε αποτελέσει λόγο για οποιεσδήποτε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Τα τελευταία δυο χρόνια γίνεται μια τεράστια προσπάθεια διόρθωσης μιας σειράς σοβαρών στρεβλώσεων και λειτουργικών ελλειμμάτων στο Δήμο Λεμεσού, με τα οποία ο Δήμαρχος και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο βρέθηκαν αντιμέτωποι: Έλλειψη λειτουργικού οργανογράμματος, μπαλωματικές προσλήψεις, μετακινήσεις και τοποθετήσεις προσωπικού χωρίς ολοκληρωμένη μακροπρόθεσμη λογική και στοχοθέτηση, ανυπαρξία καταγεγραμμένων διαδικασιών στα πλείστα τμήματα του δήμου, απουσία ουσιαστικού εσωτερικού ελέγχου στο Δήμο, ελλειμματικές υποδομές και τεχνικά μέσα απαραίτητα για τους εργαζόμενους, και πολλά άλλα κενά, στα οποία δεν είναι της ώρας να γίνουν λεπτομερείς αναφορές.

Όλα αυτά τα κακώς κείμενα έχουν ήδη αρχίσει να αντιμετωπίζονται με μεθοδικότητα και προγραμματισμό και τα αποτελέσματα άρχισαν σταδιακά να γίνονται ορατά. Από την αρχή καλέσαμε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην πιο πάνω προσπάθεια για βελτίωση και εκσυγχρονισμό του δήμου μας, και πρέπει να λεχθεί ότι οι εργαζόμενοι στην μεγάλη πλειοψηφία τους ανταποκρίθηκαν αποφασιστικά και υπεύθυνα σε αυτό το κάλεσμα. Αυτή η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί με τρόπο συλλογικό και ομόθυμο από όλους για να έχει όσο το δυνατό πιο γρήγορα αποτελέσματα. Καλούμε και την ηγεσία της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ να κάνει δεύτερες σκέψεις, ώστε να συμβάλει υπεύθυνα και ουσιαστικά, χωρίς αχρείαστες αντιπαραθέσεις και απεργίες, στην επίτευξη του στόχου, που πρέπει να είναι κοινός, για ένα καλύτερο δήμο, για το καλό των δημοτών μας.

Σε κάθε περίπτωση, στο Δήμο Λεμεσού είμαστε αποφασισμένοι να αφήσουμε στο παρελθόν τις όποιες παρωχημένες και ξεπερασμένες νοοτροπίες και πρακτικές, και να προχωρήσουμε μπροστά. Στη βάση της εντολής που μας έδωσαν οι δημότες μας το Δεκέμβρη του 2016