Αρχική Τελευταία Νέα Αναστολή των εξετάσεων τετραμήνων για τη φετινή χρονιά εισηγείται η ΠΣΕΜ

Αναστολή των εξετάσεων τετραμήνων για τη φετινή χρονιά εισηγείται η ΠΣΕΜ

Αναστολή των εξετάσεων τετραμήνων για τη φετινή χρονιά λόγω των επιπρόσθετων προβλημάτων, που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορονοϊού, εισηγείται η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών.
Μιλώντας στο Τρίτο, ο Δημήτρης Παλάτος, μέλος της ΠΣΕΜ, επεσήμανε πως είναι πολύ δύσκολο να καλυφθούν τα κενά της προηγούμενης χρονιάς, με αποτελεσματικό τρόπο.  
 
Όσον αφορά τη χθεσινή πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς, ανέφερε ότι παρατηρήθηκε συνωστισμός μέσα και έξω από τις τάξεις.  
 
Ο Δημήτρης Παλάτος επανέλαβε την εισήγηση της ΠΣΕΜ για μείωση του αριθμού των μαθητών στις αίθουσες διδασκαλίας, έτσι ώστε να τηρούνται επαρκώς οι αποστάσεις ασφαλείας και να μην καθίσταται αναγκαία η χρήση προστατευτικές μάσκες από τους μαθητές.
 
Την ίδια στιγμή, Ποέδ και Οέλμεκ, ζητούν επανεξέταση του μέτρου για υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους εκπαιδευτικούς καθ’ όλη τη διάρκεια της διδασκαλίας.  
 
Μιλώντας επίσης στο Τρίτο, ο πρόεδρος της Οέλμεκ Κώστας Χατζησάββας κάλεσε εκ νέου τον υπουργό Υγείας να συγκαλέσει την επιστημονική ομάδα, προκειμένου να εξετάσει το αίτημα των εκπαιδευτικών, όπως αφαιρούν για μερικά λεπτά τη μάσκα, όταν τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας μέσα στις σχολικές αίθουσες.
 
Υπογράμμισε ότι, δεν είναι δυνατόν να μένουν εκτεθειμένοι δεκατρείς χιλιάδες εκπαιδευτικοί, και να καλούνται να διδάξουν με προστατευτικές μάσκες, σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες.
 
Από πλευράς της, η πρόεδρος της ΠΟΕΔ Ρέα Παπαγεωργίου, είπε ότι η χρήση της μάσκας στα σχολεία είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν. Έκανε λόγο για τεράστιο βασανιστήριο, καθότι όπως είπε, καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολη η επικοινωνία μαθητή- καθηγητή.
Πηγή ΡΙΚ