Αρχική Τελευταία Νέα Αναβολή στη δίκη των 13ών προσώπων για επεισόδια 1ης Σεπτεμβρίου στη Λεμεσό

Αναβολή στη δίκη των 13ών προσώπων για επεισόδια 1ης Σεπτεμβρίου στη Λεμεσό

Για τις 6 Νοεμβρίου, στις 09:00, αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης των 13 προσώπων που είχαν συλληφθεί για τα έκτροπα που σημειώθηκαν την 1η  Σεπτεμβρίου, στη Λεμεσό, κατά τη διάρκεια πορείας για το μεταναστευτικό. Διαμαρτυρία ενάντια στο φασισμό πραγματοποίησαν πολίτες έξω από το δικαστήριο Λεμεσού.

Τα 13 πρόσωπα, ηλικίας από 16 μέχρι 50 ετών, οδηγήθηκαν το πρωί ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λεμεσού, με την πλειοψηφία τους να αιτείται νομική αρωγή και, ως εκ τούτου, το δικαστήριο ανέβαλε την έναρξη της διαδικασίας μέχρι την υποβολή και έγκριση των αιτημάτων.

Οι 12 από τους 13 παραμένουν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ ένα πρόσωπο οδηγήθηκε πίσω στις Κεντρικές Φυλακές, καθώς πρόκειται για κατάδικο, ο οποίος όταν συνελήφθη εξέτιε την ποινή του υπό το καθεστώς ηλεκτρονικής παρακολούθησης.

Αντιμετωπίζουν κατηγορίες όπως οχλαγωγία, πρόκληση κακόβουλης ζημιάς, κατεδάφιση κτηρίων από οχλαγωγούς, μαχαιροφορία, επίθεση σε βάρος αστυνομικών, επίθεση με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, κοινή επίθεση, εμπρησμός κ.α.

Έξω από το χώρο των δικαστηρίων συγκεντρώθηκε αριθμός πολιτών με πλακάτ, που ανέγραφαν συνθήματα όπως «Δεν είναι αθώοι. Οι φασίστες στη φυλακή»,  «Δεν ξεχνώ τον φασισμό» και «Κύπριοι και ξένοι, εργάτες ενωμένοι». Οι διαμαρτυρόμενοι ζήτησαν την παραδειγματική τιμωρία των προσώπων που εμπλέκονται στα επεισόδια της 1ης Σεπτεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, σε ξεχωριστή διαδικασία, οδηγείται ενώπιον της δικαιοσύνης 26χρονος, ο οποίος είχε συλληφθεί, στις 29 Σεπτεμβρίου, σε σχέση με τον εμπρησμό κουρείου, στην οδό Ανεξαρτησίας, το βράδυ των επεισοδίων. Ο 26χρονος είχε συνδεθεί επιστημονικά με την υπόθεση από τεκμήριο που εντοπίστηκε στη σκηνή.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ