Αρχική Λεμέσιος Απαντά ο ιδιοκτήτης Αρχιτέκτονας για το κτίσμα στις Πλάτρες

Απαντά ο ιδιοκτήτης Αρχιτέκτονας για το κτίσμα στις Πλάτρες

Αυτούσια η απάντηση του αρχιτέκτονα Γιώργου Παπαδόπουλου RIBA στις κατηγορίες για την οικοδομή στις Πλάτρες

 

«Οικοδομή στις ΠΛΑΤΡΕΣ – Απάντηση σε διάφορα που κυκλοφορουν στο διαδίκτυο
Έχω αγοράσει το συγκεκριμένο οικόπεδο πριν 15 περίπου χρόνια. Είναι πολεοδομικό με εμβαδόν 520τμ, με 35 τοις εκατόν συντελεστή δόμησης που μου επιτρέπει να κτίσω μέχρι 182τ.μ.
Έχω πολεοδομική άδεια, άδεια από τμήμα υδάτων, και πιστοποιητικό οριοθέτησης του οικοπέδου. (Αντίγραφα έχουν ο κοινοτάρχης και η Υφυπουργος περιβάλλοντος) Να πω ότι η βάση του κτιρίου έχει ελάχιστο εμβαδό μόλις 28 τετραγωνικά μέτρα. (Το μέγεθος ενός στούντιο φλατ.)
Οι καταγγελίες που γίνονται στο διαδίκτυο είναι το λιγότερο απαράδεκτες.
1. Δεν έχουμε κόψει κανένα δέντρο. Το τμήμα δασών έρχεται σχεδόν καθημερινά και κάνει έλεγχο και μπορεί να πιστοποιήσει. Να πω ότι όταν ολοκληρωθεί το κτίριο ολόκληρος ο τοίχος που βλέπει τον ποταμό θα καλυφτεί με αναρριχώμενα φυτά.
1. Με κατηγορούν ότι έχω αλλάξει την ροή του ποταμού. Θεωρώ αστεία την κατηγορία διότι δεν έχω λόγο να το κάνω και θα ήταν νομίζω αδύνατο. ‘Εχω απλά κτίσει μια μικρή προσωρινή λιθοδομή στη όχθη της μικρής φυσικής λίμνης, (έγινε σε λίγες ώρες από 3 άτομα) για να εμποδίσουμε να πέφτουν μέσα στο νερό, μικρή ποσότητα χωμάτων, που λόγω των εργασιών έπεφταν από πάνω. Θα χαλαστεί με την αποπεράτωση των εργασιών και θα μεταφερθούν τα χώματα για απόρριψη από εγκεκριμένη εταιρία.
1. Με κατηγορούν ότι έχω κάνει κάτι και έχουν μειωθεί οι αριθμοί των ψαριών. Τα ψάρια, τα παρασύρει ο ποταμός από το ιχθυοτροφείο λίγο πιο πάνω.(Ίσως όταν είναι ακόμα αυγά) Οι αριθμοί αλλάζουν διότι πολλά από αυτά παρασύρονται από το νερό και πάνε πιο κάτω.
1. Ο ποταμός παρασύρει και κάποια σκουπίδια. Εμείς σίγουρα δεν πετάμε τίποτα. Βεβαίως λίγα μέτρα πιο κάτω βλέπεις τεράστιες διαβρωμένες μπετονένιες κολόνες των κτιρίων του κέντρου των Πλατρών (μεγέθους πολυκατοικίας), σκουπίδια και ακαταστασία. Σε κάποια σημεία δεν μπορείς να περάσεις διότι υπάρχουν ολόκληροι σπασμένοι τοίχοι από μπετόν με σίδερα να προεξέχουν όπου πατήσεις
Γιώργος Παπαδόπουλος RIBA Αρχιτέκτονας»