Αρχική Τελευταία Νέα Απονομή επαίνων σε φοιτήτριες και φοιτητές του ΤΕΠΑΚ για τη δημιουργία βίντεο...

Απονομή επαίνων σε φοιτήτριες και φοιτητές του ΤΕΠΑΚ για τη δημιουργία βίντεο για το θέμα της έμφυλης βίας

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κα Στέφη Δράκου και ο Αρχηγός της Αστυνομίας κ. Στυλιανός Παπαθεοδώρου απένειμαν σήμερα επαίνους σε φοιτήτριες και φοιτητές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ).

Υπό την καθοδήγηση της διδάσκουσας κας Γιάννας Αμερικάνου, οι φοιτητές κατάφεραν μέσα από την τέχνη που υπηρετούν να δημιουργήσουν πέντε ταινίες μικρού μήκους με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας γύρω από το επίκαιρο ζήτημα της βίας κατά των γυναικών. Ένα ζήτημα που αφορά την κοινωνία στην ολότητά της.

Η δράση αυτή καταδεικνύει χωρίς αμφιβολία τη δέσμευση, την προσήλωση και τον σεβασμό των νέων μας στην προώθηση της αρχής της ισότητας και τη διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Την ίδια στιγμή, στέλνει ευοίωνα μηνύματα για το μέλλον, αφού υπάρχουν νέοι άνθρωποι που οραματίζονται έναν κόσμο καλύτερο, απαλλαγμένο από βία, ανισότητες και διακρίσεις, τον οποίο οι ίδιοι οικοδομούν με τη στάση και το ζωντανό παράδειγμά τους.

Τέλος, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως συγχαίρει τόσο την Αστυνομία Κύπρου για την πρωτοβουλία της συνεργασίας με το Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του ΤΕΠΑΚ, όσο και τους φοιτητές που εργάστηκαν για να δημιουργήσουν αυτό το πολύ σημαντικό και γεμάτο μηνύματα αποτέλεσμα.