Αρχική Τελευταία Νέα Αν θα πας Τρόοδος, μάθε τα πάντα με το νέο app

Αν θα πας Τρόοδος, μάθε τα πάντα με το νέο app

Ειδικά αυτές τις μέρες, ντύσου καλά, βάλε αντιολισθητικές αλυσίδες και κατέβασε την εφαρμογή «Troodos National Forest Park (iLIFE-TROODOS)». Η εφαρμογή παρέχει πληροφορίες στους επισκέπτες του Εθνικού Δασικού Πάρκου Τροόδους σχετικά με τις φυσικές αξίες του Πάρκου και τις οικοσυστημικές του υπηρεσίες.

Με την εφαρμογή μπορείς να βρεις (μεταξύ άλλων):

  • Το χιονοδρομικό κέντρο Τροόδους
  • Χώρους εστίασης για φαγητό ή ζεστό καφέ στο κατάλευκο τοπίο
  • Καταλύματα για διανυκτέρευση στη μαγευτική φύση του Τροόδους
  • Σημεία ειδικού ενδιαφέροντος, όπως εκκλησίες, λαογραφικά μουσεία και περιβαλλοντικά κέντρα.

Όλα τα σημεία ενδιαφέροντος είναι geotagged και παρέχουν τη δυνατότητα πλοήγησης στο επιλεγμένο σημείο μέσω των χαρτών της Google.

Αν πάλι «ψήνεσαι» για παιχνίδι κατέβασε την εφαρμογή Κυνήγι Θησαυρού στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Τροόδους. Η εφαρμογή περιλαμβάνει τρία παιχνίδια με κυνήγι θησαυρού, κάθε ένα από τα οποία αντιστοιχεί και σε μια διαφορετική θεματική ενότητα: Διαδρομή Περιβάλλοντος, Διαδρομή Λαϊκής Παράδοσης, Εκδρομικός Χώρος Πλατάνια. Οι δυο πρώτες θεματικές ενότητες απευθύνονται σε ενήλικες και η τρίτη σε παιδιά ηλικίας 10 – 15 ετών.

Οι εφαρμογές είναι διαθέσιμες για συσκευές iOS και Android και ετοιμάστηκαν στο πλαίσιο του έργου iLIFE-TROODOS «Εθνικό Δασικό Πάρκο Τροόδους: Προώθηση φυσικών αξιών και οικοσυστημικών υπηρεσιών», που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις στο www.ilifetroodos.eu