Αρχική Τελευταία Νέα Άρχισε και συνεχίζεται κανονικά η ψηφοφορία στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού

Άρχισε και συνεχίζεται κανονικά η ψηφοφορία στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού

Κανονικά και χωρίς να παρουσιαστεί οποιοδήποτε πρόβλημα άρχισε στις 7 το πρωί η ψηφοφορία στη Λεμεσό για τις προεδρικές εκλογές, όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο έφορος εκλογής της εκλογικής περιφέρειας, έπαρχος Λεμεσού, Μάριος Αλεξάνδρου.

Στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού λειτουργούν 323 εκλογικά κέντρα και οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι είναι 154.778 εκλογείς, αριθμός αυξημένος κατά 1,8% από τις τελευταίες προεδρικές εκλογές του 2018. Από το σύνολο των εκλογέων, οι 232 είναι Τουρκοκύπριοι, που ψηφίζουν σε 47 εκλογικά κέντρα.

Συγκεκριμένα, στον Δήμο Λεμεσού είναι εγγεγραμμένοι 61,596 εκλογείς σε 113 εκλογικά κέντρα, στον Δήμο Αγίου Αθανασίου 8,535 εκλογές σε 15 εκλογικά κέντρα, στον Δήμο Γερμασόγειας 6,824 εκλογείς σε 12 εκλογικά κέντρα, στον Δήμο Κάτω Πολεμιδιών 14,639 εκλογείς σε 26 εκλογικά κέντρα, στον Δήμο Μέσα Γειτονιάς 9,895 εκλογείς σε 18 εκλογικά κέντρα και στον Δήμο Ύψωνα 6,639 εκλογείς σε 11 εκλογικά κέντρα. Στις κοινότητες της επαρχίας Λεμεσού λειτουργούν 128 εκλογικά κέντρα για 46,650 εκλογείς.

Για την όλη διαδικασία εργάζονται γύρω στους 1.550 υπάλληλοι από το δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς και 63 άνεργοι πτυχιούχοι, ενώ σύμφωνα με την ΑΔΕ Λεμεσού, για την ομαλή διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών έχουν κινητοποιηθεί 502 αστυνομικοί, οι οποίοι συντονίζονται από το Επαρχιακό Κέντρο Επιχειρήσεων.

Στη Λεμεσό και συγκεκριμένα στο Λανίτειο Λύκειο, Κέντρο Α΄, θα ψηφίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης ( 9:30), ενώ από τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, στη Λεμεσό ψηφίζει ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, στο Γυμνάσιο Νεάπολης, Κέντρο Β΄ (11:45).

Από τους υποψήφιους για την προεδρία της Δημοκρατίας, στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού ψηφίζουν τρεις υποψήφιοι και συγκεκριμένα, ο Λούκας Σταύρου, στο Συνεδριακό Κέντρο Ομόδους (11:00), η Ιουλία Χοβρίνα Κομνηνός, στο Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ποταμού Γερμασόγειας (13:15) και ο Ανδρόνικος Ζερβίδης, στο Πολυδύναμο Κέντρο Φοινικαριών (15:15).

Ο Παλιόμυλος η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού
Όπως και σε προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες, έτσι και αυτή τη φορά, ο Παλιόμυλος συνεχίζει να είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού.

Συγκεκριμένα, στον Παλιόμυλο ψηφίζουν μόλις 48 εκλογείς, ενώ άλλες τέσσερις κοινότητες της εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού έχουν λιγότερους από 100 εκλογείς.

Πρόκειται για την κοινότητα Κουκά με 58 εκλογείς, την κοινότητα Βάσας Κελλακίου με 70 εκλογείς, ενώ ο Άγιος Δημήτριος και το Πραστείο Κελλακίου έχουν εγγεγραμμένους 82 εκλογείς.

Σημειώνεται ότι οι περισσότεροι εκλογείς στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού, 716 στο σύνολο, βρίσκονται στην κοινότητα Αγρού.