Αρχική Τελευταία Νέα Αστυνομία Κύπρου: Έντονος προβληματισμός για για την οδική ασυνειδησία στη Λεμεσό

Αστυνομία Κύπρου: Έντονος προβληματισμός για για την οδική ασυνειδησία στη Λεμεσό

150 καταγγελίες – Κατασχέθηκαν 14 οχήματα

Έντονο προβληματισμό προκαλούν τα αποτελέσματα στοχευμένης εκστρατείας που πραγματοποίησε χθες βράδυ η Τροχαία Λεμεσού, στην πόλη και επαρχία Λεμεσού. Κατά τη διάρκειά της διενεργήθηκαν 150 καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα και κατασχέθηκαν συνολικά 14 οχήματα στα οποία υπήρχαν μηχανικές μετατροπές.

Η επιχείρηση διεξήχθη μεταξύ των ωρών 10μ.μ. ψες και 2π.μ. σήμερα. Στόχος της ήταν η πρόληψη σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων και η καταστολή του φαινομένου πρόκλησης οχληρίας από αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες. 

Η μεγάλη πλειοψηφία των καταγγελιών που διενεργήθηκαν κατά την εκστρατεία, αφορά αδικήματα τα οποία αποδεδειγμένα αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων συγκρούσεων. Από αυτές ξεχωρίζουν οι 84 καταγγελίες που διενεργήθηκαν για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας. Δύο από αυτές μάλιστα, προβληματίζουν ιδιαίτερα καθώς η ταχύτητα που κινούνταν οι δύο οδηγοί ήταν κατά πολύ πάνω από το ανώτατο όριο.

Στην πρώτη περίπτωση, οδηγός εντοπίστηκε να οδηγεί το αυτοκίνητό του με ταχύτητα 126 χιλιομέτρων την ώρα, στον παρακαμπτήριο δρόμο Ομονοίας, όπου το όριο ταχύτητας είναι μόλις 65 χιλιόμετρα. Στη δεύτερη περιοχή, οδηγός εντοπίστηκε να οδηγεί με ταχύτητα 93 χιλιομέτρων την ώρα, εντός κατοικημένης περιοχής, όπου το ανώτατο όριο ταχύτητας είναι 50 χιλιόμετρα. Οι δύο οδηγοί κατηγορήθηκαν γραπτώς για να προσαχθούν ενώπιον Δικαστηρίου.

Άξια αναφοράς είναι επίσης και κατάσχεση, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης 14 μηχανοκίνητων οχημάτων, στα οποία υπήρχαν μηχανικές μετατροπές. Συγκεκριμένα κατασχέθηκαν εφτά αυτοκίνητα, μια μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και έξι μοτοποδήλατα. 

Οι τροχονομικοί έλεγχοι της Αστυνομίας συνεχίζονται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, σε όλο το οδικό δίκτυο. Ταυτόχρονα συνεχίζονται σε όλες τις επαρχίες και οι στοχευμένες επιχειρήσεις της Τροχαίας Αρχηγείου και των επαρχιακών Τμημάτων Τροχαίας. Μοναδικός στόχος η εμπέδωση ορθής οδικής συνείδησης από όλους τους χρήστες των δρόμων και η πρόληψη των θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων.