Αρχική Τελευταία Νέα Αστυνομία Κύπρου: Ο τραυματισμός 17χρονου δεν προέρχεται από πυρά ένστολου

Αστυνομία Κύπρου: Ο τραυματισμός 17χρονου δεν προέρχεται από πυρά ένστολου

Με πέντε προειδοποιητικούς πυροβολισμούς, δύο εκ των οποίων έπληξαν το όχημα, προσπάθησε να ακινητοποιήσει η Αστυνομία τον νεαρό ο οποίος δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις της, στην υπόθεση που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην Λεμεσό στην οδό Ηλία Καννάουρου, όταν ομάδα νεαρών συμπεριφέρονταν οχλαγωτικά και άτακτα.

Σε δηλώσεις του ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου ανέφερε πως ο νεαρός κατόρθωσε να διαφύγει και στη συνέχεια αφού καταζητήθηκε ο ιδιοκτήτης του οχήματος, ενημερώθηκε για ένα νεαρό πρόσωπο 17 ετών, τραυματισμένο στις Πρώτες Βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού. Στο μέρος μετέβησαν μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού και προέβησαν σε εξετάσεις.

Παράλληλα συμπλήρωσε πως «αναμένεται να γίνει βαλλιστική εξέταση του οχήματος, καθώς και ιατροδικαστική εξέταση του νεαρού. Από τις προκαταρκτικές εξετάσεις όμως δεν φαίνεται αυτό το τραύμα να προέρχεται από σφαίρα ή να πρόκειται με χρήση πυροβολικού όπλου».

Ο υπεύθυνος του ΤΑΕ σημείωσε πως «το όχημα έχει παραληφθεί ως τεκμήριο και αναμένεται να εξεταστεί βαλλιστικά. Αναμένετε να ανακριθεί ο 17χρονος τις επόμενες ώρες αφού δεν έγινε κατόρθωτο να γίνει κατά την χθεσινή νύχτα. Δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν ήταν ο οδηγός, θα ξεκαθαριστούν μετά τη λήξη της κατάθεσης», καθώς και έχει γίνει προσπάθεια της Αστυνομίας για εξασφάλιση εντάλματος σύλληψης όμως αυτό δεν έχει εκδοθεί».

Προσθέτοντας ο κ. Κυριάκου ανέφερε πως «τέτοιες ενέργειες θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές άλλων προσώπων, οι οποίοι χρησιμοποιούν τον δρόμο και δεν συμμορφώνονται με τα σήματα της Αστυνομίας».

Όσον αφορά στη ρίψη μολότοφ εναντίον περιπολικού, ο Λευτέρης Κυριάκου σημείωσε πως τέτοιες ενέργειες θέτουν σε άμεσο κίνδυνο της ζωής του πληρώματος του περιπολικού.

«Αυτοί είναι επαγγελματίες, οι οποίοι εργάζονται και αναμένεται να επιστρέψουν πίσω στις οικογένειες τους. Όμως, αυτή η ενέργεια έχει θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των συναδέλφων. Θα μπορούσε η ανάφλεξη να επεκταθεί στο όχημα και να υπήρχαν τραυματίες», σημειώνει ο κ. Κυριάκου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Λευτέρης αναφέρει επίσης πως, «στην περιοχή υπήρχε παλαιότερα σύνδεσμος φιλάθλων ο οποίος έχει κλείσει, καθώς και ότι η υπόθεση αυτή δεν έχει σχέση με συμπλοκή μεταξύ φιλάθλων. Αυτό που μπορώ να αναφέρω, στην συγκεκριμένη περιοχή είναι ότι ξαναϋπήρξαν παρόμοια επεισόδια, τα οποία προφανώς έχουν στόχο την Αστυνομία ή την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δηλαδή νεαροί οι οποίοι με παρόμοια αντικείμενα προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα».

Καταλήγοντας, ο Υπεύθυνος ΤΑΕ Λεμεσού ανέφερε πως «νωρίτερα υπήρξε κλήση στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για φωτιά σε καλάθους καθώς και σύμφωνα με πληροφορίες δέχτηκε πετροβολισμό το Πυροσβεστικό όχημα και στην συνέχεια μετέβηκαν μετά από μισή ώρα περίπου τα περίπολα της Αστυνομίας γιατί υπήρχε πληροφορία για νέα επεισόδια στην περιοχή και ακολούθησαν τα όσα έχουν προαναφερθεί».

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 23:30, όταν λήφθηκε πληροφορία πως στην οδό Ηλία Καννάουρου στον Ύψωνα, υπήρχε μία ομάδα ατόμων που έριχνε πέτρες και είχε στην κατοχή της ρόπαλα.

Αμέσως, δύο περίπολα της ΑΔΕ μετέβηκαν στην περιοχή, όπου είδαν από απόσταση τα νεαρά πρόσωπα και κάλεσαν ενισχύσεις. Ενώ ανάμεναν, γύρω στις 23:45 ρίφθηκε προς το μέρος του ενός περιπολικού μολότοφ, η οποία εξερράγη στην οροφή, με αποτέλεσμα να τυλιχτεί στις φλόγες. Από τη φωτιά προκλήθηκε ζημιά στην οροφή και στους φάρους του περιπολικού. Ταυτόχρονα, τα μέλη των περίπολων αντιλήφθηκαν ένα όχημα από πίσω τους, το οποίο ανέπτυξε ταχύτητα προς βόρεια κατεύθυνση προς Ύψωνα.

Ακολούθησε καταδίωξη από το περίπολο της Αστυνομίας, τα μέλη της οποίας προσπάθησαν να το ανακόψουν, χωρίς ωστόσο να σταματήσει το όχημα. Ο οδηγός του οχήματος συνέχισε να οδηγεί επικίνδυνα με ιλιγγιώδη ταχύτητα, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Ακολούθως, ρίφθηκαν προειδοποιητικοί πυροβολισμοί, αλλά ο οδηγός δεν σταμάτησε και συνέχισε να οδηγεί αμελώς και επικίνδυνα. Ρίφθηκαν νέοι πυροβολισμοί προς τα ελαστικά του οχήματος, με σκοπό την ακινητοποίηση του, αλλά το όχημα συνέχισε την πορεία του μέχρι να διαφύγει της οπτικής επαφής των Αστυνομικών.

Στην συνέχεια, αναζητήθηκε η ιδιοκτήτρια του οχήματος η οποία ανέφερε ότι βρισκόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όπου μετάφερε τον γιο της ηλικίας 17 ετών αφού έφερε τραύμα στο πρόσωπο από σφαίρα όπως ισχυρίστηκε.

Ο νεαρός εξετάστηκε από τον επι καθήκοντι ιατρό και διαπιστώθηκε ότι έφερε μικρή εκδορά δύο εκατοστών στην δεξιά παρεία χωρίς να υπάρχει σε αυτό ξένο σώμα.

Το όχημα εντοπίστηκε σε ανοιχτό χώρο στον Ύψωνα και αφού σφραγίστηκε μεταφέρθηκε στο ΤΑΕ Λεμεσού.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει εξετάσεις.