Αρχική Τελευταία Νέα Αύξηση της ΑΤΑ στο 66,7% και παράταση της προσωρινής συμφωνίας πρότεινε ο...

Αύξηση της ΑΤΑ στο 66,7% και παράταση της προσωρινής συμφωνίας πρότεινε ο Υπουργός Εργασίας

Αύξηση της ΑΤΑ στο 66,7% από τον Ιούνιο και παράταση της προσωρινής συμφωνίας πρότεινε ο Υπουργός Εργασίας

Συμβιβαστική μεσολαβητική πρόταση για το θέμα της ΑΤΑ κατέθεσε η Κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπόψη  τις δυνατότητες της οικονομίας και τις ανάγκες της κοινωνίας, δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Παναγιώτου

Όπως είπε η πρόταση προνοεί:

-Ανανέωση της ενδιάμεσης συμφωνίας του 2017 για περίοδο τριών ετών και αύξηση του ποσοστού καταβολής της ΑΤΑ στo 66,7% του δικτύου τιμών καταναλωτή, αντί στο μισό που ισχύει σήμερα και στο μηδέν που ίσχυε προηγουμένως.

Ο κύριος Παναγιώτου είπε επίσης ότι θα καταβληθούν στους εργαζομένους άμεσα οι αυξήσεις από την 1η Ιουνίου, σύμφωνα με τον πληθωρισμό του 2022.

Ο Υπουργός Εργασίας επεσήμανε ότι στοχεύει σε ένα δομημένο κοινωνικό δίάλογο για ολοκληρωμένη συμφωνία μέχρι το 2025, προσθέοντας ότι ένας συμβιβασμός δεν μπορεί να ικανοποιεί απόλυτα καμία πλευρά, αλλά είναι αναγκαίος για το συλλογικό συμφέρον.

Ο κύριος Παναγιώτου εξέφρασε αισιοδοξία ότι οι κοινωνικοί εταίροι σε συβάντηση που θα έχουν την ερχόμενη βδομάδα θα προσεγγίσουν την προταση με νηφαλιότητα και σοβαρότητα με αποτέλεσμα να υπάρξει θετική κατάληξη.