Αρχική Τελευταία Νέα Τμήμα Δασών: Bελτιωμένη, αλλά παραμένει εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση

Τμήμα Δασών: Bελτιωμένη, αλλά παραμένει εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση

Ανακοίνωση Τμήματος Δασών για τη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην κοινότητα Αρακαπά

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η κατάσταση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες, Σάββατο 03 Ιουλίου 2021 και ώρα 13:50 στην κοινότητα Αρακαπάκαι επεκτάθηκε στις κοινότητες Επταγώνιας, Ακαπνού, Οράς, Μελίνης, Συκόπετρας, Οδού, Αγίων Βαβατσινιάς και Βαβατσινιάς είναι βελτιωμένη, αλλά παραμένει εξαιρετικά δύσκολη.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, ενεργοποιήθηκε το Ειδικό Εθνικό Σχέδιο «Ήφαιστος» και ζητήθηκε βοήθεια για αποστολή πτητικών μέσων από το εξωτερικό.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν πέραν των 70 στελεχωμένων πυροσβεστικών οχημάτων από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, 7 προωθητές γαιών και 10 βυτιοφόρα. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και οι επιχειρήσεις 11 εναέριων μέσων πυρόσβεσης, καθώς και η περαιτέρω ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων.

H καμένη περιοχή χαρτογραφήθηκε από μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) της Εθνικής Φρουράς με στόχο τον εντοπισμό των ενεργών εστιών φωτιάς και τον σχεδιασμό των επιχειρήσεων κατάσβεσης. Μέχρι στιγμής η καμένη έκταση ανέρχεται περίπου σε 50 τετραγωνικά χιλιόμετρα και υπάρχουν 5 ενεργά μέτωπα της πυρκαγιάς.

ΚΥΠΕ