Αρχική BusinessNews BAYOU® RUM: Ένα premium ρούμι κορυφαίας ποιότητας

BAYOU® RUM: Ένα premium ρούμι κορυφαίας ποιότητας

Το Ρούμι Bayou®

Το 2011, στην καρδιά της αποκαλούμενης “Χώρας του Ζαχαροκάλαμου”, της Λουϊζιάνα, τρεις παιδικοί φίλοι συνειδητοποίησαν πως στα μέρη τους όπου κάποτε παράγονταν αθόρυβα το ρούμι, στο Bayou, δηλ. στην περιοχή των παραποτάμων και των καναλιών του Δέλτα του Μισισιπή, το αυθεντικό ποτό της Αμερικής, είχε πια ξεχαστεί. Αν και το κύριο συστατικό του, το ζαχαροκάλαμο, καλλιεργείται εκεί ήδη από τα 1700, κανείς δεν είχε αξιοποιήσει την αφθονία της φυσικής πρώτης ύλης ώστε να φτιάξει ένα premium ρούμι κορυφαίας ποιότητας. Οι τρεις τους δεσμεύτηκαν να αλλάξουν την κατάσταση, με ένα ρούμι που θα απολαμβάνει ο κόσμος όλος. Δύο χρόνια μετά, το Αποστακτήριο Bayou® Rum άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό, στο Λακασσίν της Λουϊζιάνα.

1-58_20794.jpg

Το Bayou® Rum είναι το αμερικάνικο χειροποίητο ρούμι που παρασκευάζεται με υπερηφάνεια στο Λακασσίν της Λουϊζιάνα των ΗΠΑ με 100% φυσικό, ντόπιο, ακατέργαστο ζαχαροκάλαμο, το οποίο καλλιεργείται στα πλούσια εδάφη του φημισμένου Δέλτα του Μισισιπή. Η ζύμωση του γίνεται με μαγιά ζαχαροκάλαμου και η απόσταξη μέσα σε ένα από τα καλύτερα συστήματα χάλκινων αποστακτηρών στον κόσμο, σε ιδιόκτητο αποστακτήριο που φέρει το όνομα Louisiana Spirits. Το ρούμι Bayou® κατέχει τον τίτλο του #1 Craft Rum της Αμερικής, έχει κατακτήσει περισσότερα από 100 βραβεία και συνεχίζει ακάθεκτο.

Bayou® White Rum

Bayou_White_Rum_Pina_Colada_with_bottle_25369_copy.jpg

Το Bayou® White Rum, συνδυάζει φρέσκια, ζωντανή γεύση και άρωμα σε μια πολυεπίπεδη εμπειρία. Επί 40 ημέρες “ξεκουράζεται” προκειμένου τα έντονα, καθαρά αρώματα να μελώσουν και να συγκερασθούν. Η απόσταξη σε καζάνι δίνει στο Bayou® White Rum μια ντελικάτη πολυπλοκότητα η οποία σπάνια συναντάται σε λευκό ρούμι. Το τριπλά φιλτραρισμένο ντόπιο φρέσκο νερό τού προσδίδει την πλέον καθαρή και αγνή γεύση, καθιστώντας το τέλειο ως βάση για κλασικά κοκτέιλ. Πρόκειται για ένα μεστό, γλυκό ρούμι με στρογγυλεμένο χαρακτήρα, και αρώματα από ανάλαφρες νότες βανίλιας και μπανάνας που στον ουρανίσκο αποκαλύπτει διαδοχικές στρώσεις γλυκιάς κρέμας και λοβών βανίλιας. Το Bayou® White Rum είναι τόσο πολυσχιδές που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κοκτέιλ με ρούμι, να καταναλωθεί μόνο του σκέτο, με πάγο, ή να προστεθεί σε κλασικά κοκτέιλ όπως Daiquiri, Mojito, Bloody Mary και Moscow Mule.

Bayou® Spiced Rum

Bayou_Spiced_Eggnog_focus_serve_25390.jpg

Το Bayou® Spiced Rum αποτελεί φόρο τιμής στη κουλτούρα των κατοίκων της cajun Λουιζιάνας που απολαμβάνουν τη ζωή στο μέγιστο. Το Bayou® Spiced Rum με την πικάντικη γεύση του διατηρεί ακέραιο το χαρακτήρα από μπαχάρια όταν αναμιγνύεται σε κοκτέιλ ή μιξάρεται. Χαρακτηρίζεται με ένα σύνθετο αλλά ντελικάτο μίγμα μπαχαρικών, η έμπνευση για το οποίο προήλθε από τη φημισμένη πικάντικη κουζίνα της Λουϊζιάνα. Το Bayou® Spiced Rum ξεκουράζεται για 30 ημέρες παρέα με ένα ιδιαίτερο μίγμα αρωματικών που χαρίζει άρωμα και χρώμα κεχριμπαρένιο. Είναι ένα ήπιο αλλά και περίπλοκο ρούμι που συνδυάζει με τρόπο αρμονικό τα αρώματα του σφενδάμου, της μπανάνας, του γαρύφαλλου, της βανίλιας και του πιπεριού. Στο Bayou® Spiced Rum βρίσκουμε ένα τελείωμα με διάρκεια, το οποίο αναδεικνύει τα μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται κατά κόρον στην κουζίνα της κρεολής Λουϊζιάνα.

Bayou® Reserve Rum

Bayou_Reserve_De_La_Louisiane_Cocktail_with_bottle_25396.jpg

Το Bayou® Reserve είναι ιδανικό για όσους προτιμούν το μπέρμπον αφού αυτό το εξαιρετικό χειροποίητο αμερικανικό super-premium ρούμι ωριμάζει επί 4 χρόνια μέσα σε βαρέλια εμποτισμένα με μπέρμπον που ενισχύουν περεταίρω την περιπλοκότητα αυτού του μοναδικού ρουμιού. Η ειδική διαδικασία παλαίωσης Solera χαρίζει γεύση πλούσια και απαλή, με συνέπεια και χαρακτήρα. Το Bayou® Reserve παρασκευάζεται χωρίς χρήση μηχανημάτων, με απόσταξη σε καζάνι, ενώ δεν περιέχει γλουτένη. Με τον ξηρό, δρύινο χαρακτήρα του θυμίζει καταρχήν παλαιωμένο μπέρμπον, και κατόπιν αποκαλύπτει ένα δυνατό συνδυασμό κανέλας και σφένδαμου. Με άρωμα κρέμας και νότες βανίλιας, μήλου και κανέλας, είναι ξηρό με μακρά επίγευση σκουρόχρωμων φρούτων και ξύλου. Απολαύστε το Bayou® Reserve σκέτο ή με πάγο, σε κοκτέιλ με ουίσκι όπως το Old Fashioned και το Manhattan, σε κλασικά Rum Sour και σε Daiquiris.

Bayou® Single Barrel Rum

Bayou_Single_Barrel_Give_thanks_cocktail_square_20422_copy.jpg

Το Bayou® Single Barrel προέρχεται από παρτίδα περιορισμένης κυκλοφορίας που ωριμάζει για 5 χρόνια μέσα σε βαρέλια τα οποία νωρίτερα φιλοξένησαν καλιφορνέζικο ερυθρό οίνο από την Κοιλάδα της Νάπα, με αποτέλεσμα ένα ρούμι πλούσιο, φρουτώδες και γεμάτο σώμα. Το Bayou® Reserve Rum είναι ένα υπέρτατο αμερικάνικο χειροποίητο ultra-premium ρούμι που παράγεται σε μικρή ποσότητα και αποκαλύπτει την επίδραση του είδους του βαρελιού στη γεύση. Πρόκειται για προσεκτικά φτιαγμένο ρούμι που θα μαγέψει τους μυημένους γνώστες των παλαιωμένων αποσταγμάτων. Το ρούμι αυτό συνδυάζει πλούσια αρώματα βελανιδιάς, σύκου, κόκκινων μούρων, μπαχαρικών, εύρωστες νότες από δαμάσκηνο, μαυροπίπερο, ξηρή βελανιδιά και γήινες πινελιές. Το τελείωμα στον ουρανίσκο έχει διάρκεια, είναι στρογγυλεμένο και πικάντικο, με γεύση μούρων και καψαλισμένης δρυός. Απολαύστε το Bayou® Reserve Rum, ιδανικά, σκέτο ή με πάγο για μια μοναδική γευστική εμπειρία.

Bayou® XO Mardi Gras

Σηματοδοτεί το απόγειο του luxury για το αμερικάνικο ρούμι Bayou®. Η έμπνευση για το Bayou® XO Mardi Gras πηγάζει από το πνεύμα του Mardi Gras της Νέας Ορλεάνης. Το εξαιρετικό ultra-premium ρούμι, του οποίου η απόσταξη γίνεται σε μικρές, ενιαίες παρτίδες, ωριμάζει για τουλάχιστον πέντε χρόνια μέσα σε βαρέλια που προηγουμένως περιείχαν μπέρμπον . Μετά, η παλαίωση συνεχίζει επί ένα χρόνο μέσα στα καλύτερα βαρέλια ισπανικού σέρυ Pedro Ximenez. Το Bayou® XO είναι ένα double cask luxury ρούμι με έντονο σκούρο χρώμα που θυμίζει μαόνι και άρωμα ελαφρώς λουλουδάτη, με ξύλο κέδρου, σκουρόχρωμα εμπύρηνα φρούτα, δαμάσκηνο, σανδαλόξυλο και αποξηραμένα σκουρόχρωμα φρούτα. Περίπλοκο και σύνθετο, συνδυάζει νότες μαρμελάδας πορτοκάλι και σκουρόχρωμων εμπύρηνων φρούτων με εκρήξεις φραγκοστάφυλου, αποξηραμένου δαμάσκηνου και δρυός, και μια ελαφριά γλύκα που θυμίζει μέλι. Έχει τελείωμα με διάρκεια και μια ευχάριστη ξηρότητα μελιού, μαυροπίπερου και σέρυ. Απολαύστε το Bayou® XO Mardi Gras σκέτο, με πάγο ή μέσα σε περίτεχνα κοκτέιλ μπέρμπον όπως το Old Fashioned.

Προτεινόμενα Signature Serves:

Mojito De Bayou

  • 60ml Bayou® Λευκό Ρούμι
  • 22ml απλό σιρόπι
  • 22ml φρέσκου χυμού lime
  • 10 φύλλα μέντας

Συνθλίψτε τη μέντα στο κάτω ενός ψηλού ποτηριού. Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά και πάγο. Ανακατέψτε για λίγο. Γαρνίρετε με βατόμουρα και μέντα.

Berry White

  • 60ml Bayou® Λευκό Ρούμι
  • 22ml φρέσκου χυμού lime
  • 22ml απλό σιρόπι
  • 2 φράουλες λιωμένες
  • 2 σταγόνες Bitter Truth Creole Bitters

Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα shaker με πάγο και ανακινήστε.

Ο επίσημος διανομέας του Bayou® στην Κύπρο είναι η Laiko Cosmos Trading. Μπορείτε να το αναζητήσετε σε ενημερωμένες κάβες και μπαρ σε όλη την Κύπρο.

Bayou_Reserve_-White_-_Spiced-_XO_2023_BTI_Gold_award__25853.png

Σχετικά με το Stoli Group®

Το Stoli® Group ιδρύθηκε το 2013 και είναι υπεύθυνο για την παραγωγή, το management και τη διανομή του διεθνούς portfolio SPI. Κυρίως γνωστό για το brand Stolichnaya® Vodka, το Stoli® Group διεύρυνε το portfolio του τα τελευταία χρόνια για να εξυπηρετήσει την παγκόσμια ζήτηση για premium on-premise και πιο εξεζητημένα ποτά.

Τα κύρια brands του είναι: Stoli® Vodka, Elit™ Vodka, Bayou® Rum, Kentucky Owl®, Villa One™, Gator Bite™ Rum Liquers, Cenote™ Tequila, and Se Busca™ Mezcal.

Με παρουσία σε πάνω από 176 αγορές, το Stoli® Group λειτουργεί με μια αφοσιωμένη ομάδα 200 διανομέων σε όλο τον κόσμο. Με έδρα το Λουξεμβούργο, το Stoli® Group έχει εγκαταστάσεις στην Ισπανία, την Ιταλία, την Αργεντινή και τις ΗΠΑ, κάποιες από τις οποίες χρονολογούνται από τον περασμένο αιώνα.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το ακόλουθο link: stoli-group.com.