Αρχική Διεθνή Bild για Αντετοκούνμπο: «Ο ήρωας των Ελλήνων που έψαχνε στα σκουπίδια»

Bild για Αντετοκούνμπο: «Ο ήρωας των Ελλήνων που έψαχνε στα σκουπίδια»

«Ο ήρωας των Ελλήνων που έψαχνε στα σκουπίδια»: το σχόλιο αυτό κάνει για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο η γερμανική ταμπλόιντ Bild, προχωρώντας παράλληλα σε μια σύντομη αναδρομή στο δύσκολο παρελθόν του παίκτη με το «πολύπλοκο όνομα».

«Την περασμένη σεζόν ο Γιάννης Αντετοκούμπο κέρδισε περίπου 39 εκ. ευρώ, τη σεζόν 2025/26 ο μισθός του θα ανέβει στα περίπου 51,4 εκ. ευρώ. Μυθικός πλούτος! Ο Αντετοκούνμπο όμως γνωρίζει και την άλλη πλευρά. Ως παιδί και έφηβος ήταν άπορος. Ο Γιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα από παράτυπους νιγηριανούς μετανάστες» γράφει η εφημερίδα.

«Κάποιες μέρες δεν υπήρχαν χρήματα για φαγητό» μεταφέρει ο Γερμανός αρθρογράφος τα λεγόμενα του Αντετοκούνμπο στο περιοδικό Time.

Τότε τα αδέρφια έπρεπε να ψάξουν κάτι να φάνε σε κάδους σκουπιδιών. Εκτός από τη φτώχεια, υπήρχε και ο φόβος απέλασης.

«Πηγαίναμε για ύπνο με το φόβο μήπως ξυπνήσουμε και οι γονείς μας δεν ήταν πια εκεί. Η αστυνομία θα μπορούσε να τους απελάσει ανά πάσα στιγμή» είχε διηγηθεί ο Γιάννης στο αμερικανικό περιοδικό.

Δεν βοηθάει το ότι οι γονείς δίνουν στα παιδιά τους ελληνικά μικρά ονόματα. Εκείνη την περίοδο ο Γιάννης, όπως και όλη του η οικογένεια, είναι άπατρις.

«Έλληνας δεν είναι, ούτε έχει νιγηριανή υπηκοότητα, δεν υπάρχουν χαρτιά. Όσο η δύσκολη ζωή του αφήνει χρόνο να ονειρεύεται, κάνει όνειρα για καριέρα ποδοσφαιριστή».

Το happy end του Γιάννη και των αδελφών του είναι γνωστό και αύριο, Τρίτη, ο Αντετοκούνμπο με την Εθνική θα αντιμετωπίσει τη γερμανική ομάδα στο Βερολίνο.

Πηγή: Cnn.gr