Αρχική Τελευταία Νέα Blue Limassol Forum 2023: Ευθυγραμμίζοντας την κλιματική ουδετερότητα των πόλεων και την...

Blue Limassol Forum 2023: Ευθυγραμμίζοντας την κλιματική ουδετερότητα των πόλεων και την ποιότητα ζωής των πολιτών

 

Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Frederick διοργανώνουν το 3o Blue Limassol Forum την Παρασκευή 26 Μαΐου. Το συνέδριο θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστήμιου Frederick στη Λεμεσό από τις 4 μ.μ. μέχρι τις 7 μ.μ. σε υβριδική μορφή, με τη δυνατότητα παρακολούθησής του και μέσω διαδικτύου.

Σκοπός της φετινής διοργάνωσης, με θέμα «Ευθυγραμμίζοντας την κλιματική ουδετερότητα των πόλεων και την ποιότητα ζωής των πολιτών», είναι η συζήτηση και υλοποίηση καλών πρακτικών και η εφαρμογή τεχνολογιών σχετικά με την απανθρακοποίηση των παράκτιων πόλεων και την παράλληλη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Επιπλέον το Συνέδριο στοχεύει να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με τα ναυτιλιακά και περιβαλλοντικά θέματα που αντιμετωπίζουν πόλεις όπως η Λεμεσός. Σε αυτό το πλαίσιο θα διεξαχθεί έρευνα κοινής γνώμης, τα αποτελέσματα της οποίας θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη της στρατηγικής της Λεμεσού ως μίας από τις 100 πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν επιλεγεί για να συμμετάσχουν στην ευρωπαϊκή αποστολή EU Mission Cities, με στόχο να καταστούν κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις έως το 2030.

Τις εργασίες του φετινού Blue Limassol Forum θα ανοίξει η Υφυπουργός Ναυτιλίας, κ. Μαρίνα Χατζημανώλη. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης, η Κοσμήτορας της Σχολής Νομικής και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Καθηγήτρια Ελένη Χατζηκωνσταντίνου και ο Καθηγητής Jean-Marc Ogier, Πρύτανης του Πανεπιστημίου La Rochelle στη Γαλλία και Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του δικτύου Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων EU-CONEXUS.

Το Blue Limassol Forum έχει καταστεί θεσμός ως το κατεξοχήν Διεπιστημονικό Συνέδριο που εστιάζει στα θέματα βιώσιμης ανάπτυξης της ακτογραμμής της Λεμεσού και συγκεντρώνει ετησίως το ενδιαφέρον στελεχών των δημόσιων φορέων, οργανισμών και εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Ναυτιλίας της Λεμεσού και καταξιωμένων εμπειρογνωμόνων και ερευνητών σε θέματα βιωσιμότητας των θαλάσσιων και παράκτιων ζωνών από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Ο αριθμός θέσεων με φυσική παρουσία στο Blue Limassol Forum 2023 είναι περιορισμένος, γι’ αυτό το Συνέδριο θα μεταδίδεται και διαδικτυακά, επιτρέποντας μεγαλύτερη και διεθνή συμμετοχή. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στην αγγλική γλώσσα, ενώ θα υπάρχει επιλογή ταυτόχρονης διερμηνείας στα ελληνικά τόσο επιτόπου όσο και διαδικτυακά.

Για εγγραφή στο Συνέδριο με φυσική παρουσία (μέχρι 23 Μαΐου 2023) ακολουθήστε τον σύνδεσμο εδώ.

Για διαδικτυακή παρακολούθηση του Συνεδρίου, ακολουθήστε τον σύνδεσμο εδώ.

 Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο εδώ