Αρχική Τελευταία Νέα Αλυσίδες κρουσμάτων ανεβάζουν του αριθμούς – Η μια αλυσίδα σε boat party...

Αλυσίδες κρουσμάτων ανεβάζουν του αριθμούς – Η μια αλυσίδα σε boat party στη Λεμεσό

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγες μέρες στην Ομάδα Ιχνηλάτησης του Υπουργείου Υγείας όπου μετά την αύξηση των κρουσμάτων, προσπαθεί να εντοπίσει τις αλυσίδες μετάδοσης.

Σύμφωνα μάλιστα και με τον Βαλεντίνο Συλβέστρο τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα αφορούν νεαρά άτομα που έχουν έντονη κοινωνική ζωή και δεν τηρούν σχεδόν καθόλου τα μέτρα προστασίας.

Η πορεία 20χρονης από Boat Party στην Λεμεσό μέχρι τον Πρωταρά

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της ομάδας ιχνηλάτησης, η μία αλυσίδα ξεκίνησε από νεαρή η οποία παρευρέθηκε σε boat πάρτι στη Λεμεσό, ενώ ήταν κρούσμα. Μετά το πάρτι πήγε στις Πλάτρες όπου διανυκτέρευσε με την παρέα της και την επόμενη ημέρα διασκέδασε σε κλαμπ στον Πρωταρά. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 8 κρούσματα από την παρέα της νεαρής.

Γαμήλια δεξίωση

Τα κρούσματα από την αλυσίδα που ανακοινώθηκε την Πέμπτη (24/6) και αφορά σε γαμήλια δεξίωση, έχουν αυξηθεί σήμερα από έξι σε οκτώ. Τα κρούσματα προέρχονται από τον στενό οικογενειακό κύκλο της νύφης.

Πάντως, η ομάδα ιχνηλάτησης αντιμετωπίζει σε αυτή την περίπτωση σοβαρό πρόβλημα και μάλιστα, έχει ζητηθεί η βοήθεια της Αστυνομίας καθώς αν και στη λίστα των καλεσμένων περιλαμβάνονται 250 άτομα, εντούτοις, τους έχουν παραδοθεί μόνο τα ονόματα 20 ατόμων.

Πάρτι αποφοίτησης

Συνολικά, 18 άτομα περιλαμβάνει η αλυσίδα μετάδοσης που ξεκίνησε από μαθήτρια σε πάρτι αποφοίτησης στη Λευκωσία. Πρόκειται για μαθητές ηλικίας 14-15 ετών.

Clusters σε νυχτερινό κέντρο

15 άτομα που παρακολούθησαν συναυλία σε νυχτερινό κέντρο του Πρωταρά εντοπίστηκαν θετικά στον ιό.

Αλυσίδα σε δύο νηπιαγωγεία

Δύο ακόμη αλυσίδες μετάδοσης έχουν δημιουργηθεί σε δύο νηπιαγωγεία στη Λευκωσία. Η μία περιλαμβάνει τρία κρούσματα και η δεύτερη τέσσερα. Όλα αφορούν παιδιά.

Ο κ. Σιλβέστρος απευθύνει έκκληση προς όλους να δίδουν τις επαφές τους ώστε το έργο της ομάδας ιχνηλάτησης να γίνεται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να ανακοπεί η μετάδοση