Αρχική Τελευταία Νέα Δημήτρης Δημητρίου: “Δεν θα διεκδικήσω άλλη θέση – Δεν είμαι κυνηγός καρεκλών”

Δημήτρης Δημητρίου: “Δεν θα διεκδικήσω άλλη θέση – Δεν είμαι κυνηγός καρεκλών”

Την πρόθεσή του να μην διεκδικήσει άλλο αξίωμα στην ηγετική πυραμίδα του Δημοκρατικού Συναγερμού επαναβεβαίωσε με ανακοίνωση που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Δημήτρης Δημητρίου. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δεν είμαι κυνηγός καρεκλών» και τόνισε πως δεν χρειάζεται καρέκλα για να υπηρετήσει την ενότητα του κόμματος και του αρκεί τον εμπιστεύτηκαν ως βουλευτή. Την ίδια στιγμή εξέφρασε την πρόθεσή του να στηρίξει την Αννίτα Δημητρίου και να της εισηγηθεί να προωθήσει τις προτάσεις του, εάν τις υιοθετεί, για το καλό του κόμματος.

«Διεκδίκησα τη θέση του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού γιατί πίστευα – και συνεχίζω να πιστεύω – ότι πρέπει να γυρίσουμε σελίδα. Να εκσυγχρονιστούμε για να συνεχίσουμε να πρωταγωνιστούμε. Το πρώτο βήμα έγινε. Πέραν των 20,000 μελών του κόμματος ενεργοποιήθηκαν, εναπόθεσαν και πάλι τις ελπίδες τους στον Δημοκρατικός Συναγερμός. Οι εκλογές δεν βλάπτουν την ενότητα, αποτελούν προϋπόθεση της», ανέφερε ο κ. Δημητρίου.

«Στη σύντομη προεκλογική περίοδο επιχείρησα να αναδείξω μερικές από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και να επισημάνω νέες ανάγκες που δημιουργούν οι απαιτήσεις των καιρών. Κατέθεσα υλοποιήσιμες προτάσεις που συμβάλουν στην ανοικοδόμηση του Συναγερμού. Σίγουρα υπάρχουν και άλλα που πρέπει να γίνουν», πρόσθεσε.

«Θα στηρίξω, με όλες μου τις δυνάμεις, τη νέα μας Πρόεδρο για να κάνουμε και τα επόμενα βήματα μπροστά. Θα της εισηγηθώ να προωθήσουμε όσες από τις προτάσεις μου τη βρίσκουν σύμφωνη και να βελτιώσουμε άλλες για το καλό του κόμματος μας», δήλωσε περαιτέρω.

Καταληκτικά σημείωσε πως «θέλω να ανακοινώσω ότι δεν θα διεκδικήσω άλλη θέση στην ηγεσία του κόμματος στις εκλογές της 7ης του Μάη», υπογραμμίζοντας πως «δεν είμαι κυνηγός καρεκλών. Ούτε χρειάζομαι καρέκλα για να υπηρετήσω την ενότητα του κόμματος. Μου αρκεί η θέση που ο Συναγερμικός κόσμος μου εμπιστεύθηκε ως Βουλευτή Λευκωσίας και Προέδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών για να συνεχίσω να μάχομαι για ένα καλύτερο Συναγερμό με καθαρές θέσεις για πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα».