Αρχική Τελευταία Νέα Δήμος Λεμεσού: “Ούτε η ασφάλεια ούτε και η βιωσιμότητα συμπολιτών μας είναι...

Δήμος Λεμεσού: “Ούτε η ασφάλεια ούτε και η βιωσιμότητα συμπολιτών μας είναι υπό διαπραγμάτευση”

Ο Δήμος Λεμεσού για τη διαμαρτυρία Συνδέσμου Ιδιοκτητών Σκαφών

Αυτούσια ανακοίνωση:

Ούτε η ασφάλεια ούτε και η βιωσιμότητα του οποιουδήποτε συμπολίτη μας, επαγγελματία είναι υπό διαπραγμάτευση, επιθυμεί να ξεκαθαρίσει ο Δήμος Λεμεσού, σε συνέχεια ανακοίνωσης για εκδήλωση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Κυριακή από τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Σκαφών Ερασιτεχνικής Αλιείας Λεμεσού αναφορικά με την καθέλκυση τους και ανέλκυση των σκαφών τους.

Ο Δήμος Λεμεσού με γνώμονα την εξυπηρέτηση των ιδιοκτητών σκαφών ερασιτεχνικής αλιείας και σκαφών αναψυχής προώθησε περί το 2010  την κατασκευή  ράμπας σκαφών στο ανατολικό όριο μεταξύ Δήμου Λεμεσού και Δήμου Αγίου Αθανασίου. Πριν τη κατασκευή του έργου η μελέτη υποβλήθηκε στο Τμήμα Περιβάλλοντος όπου αρμόδιοι φορείς εξέφρασαν απόψεις και λήφθηκε θετική γνωμάτευση.

Έκτοτε προβαίνει σε ετήσιες εργασίες τακτικής συντήρησης. Παράλληλα έχει  αναθέσει σε ιδιώτες μελετητές την εκπόνηση μελέτης εκτεταμένης συντήρησης της υφιστάμενης ράμπας και επιπρόσθετα έχει περιλάβει στον προϋπολογισμό του κονδύλι και είναι στη διαδικασία αδειοδότησης και κατασκευής μικρής αποβάθρας στο χώρο για να καταστήσει τη ράμπα πιο λειτουργική.

Ο Δήμος αναγνωρίζει την ανάγκη για επιπρόσθετη ράμπα και επειδή στην ακτογραμμή εντός των Δημοτικών ορίων δεν υπάρχει άλλος χώρος που να προσφέρεται, έχει αποταθεί στην Αρχή Λιμένων για κατασκευή και δεύτερης ράμπας καθέλκυσης σκαφών στη νοτιοδυτική πλευρά του λιμανιού. Στο στάδιο αυτό εκπονείται η προμελέτη για τη δεύτερη αυτή ράμπα.

Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι η διαμαρτυρία που διοργανώνεται την Κυριακή, παρά το ξενοδοχείο Crown Plaza κατά την οποία θα κλείσει μάλιστα ο παραλιακός δρόμος για 15 λεπτά, κρίνεται άνευ αντικειμένου.