Αρχική Τελευταία Νέα Δήμος Λεμεσού: Θα ολοκληρωθούν τα έργα εντός χρονοδιαγραμμάτων

Δήμος Λεμεσού: Θα ολοκληρωθούν τα έργα εντός χρονοδιαγραμμάτων

Σε ενέργειες και σχεδιασμούς, με στόχο να υπερκαλυφθεί ο χαμένος χρόνος εργασιών σειράς συγχρηματοδοτούμενων έργων στη πόλη της Λεμεσού, οι κατασκευαστικές εργασίες των οποίων ανεστάλησαν λόγω των έκτακτων μέτρων που λήφθηκαν από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση  της πανδημίας του κορονοιού, προβαίνει ο Δήμος Λεμεσού.

Πληροφοριακά αναφέρεται ότι ο δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, είχε ζητήσει από το αρμόδιο υπουργείο, να εξαιρεθούν από το μέτρο της αναστολής εργασιών, κάποια από αυτά τα έργα που θεωρούνται κομβικής σημασίας και ύψιστης προτεραιότητας, όπως παραδείγματος χάριν, το έργο ανάπλασης της οδού Μισιαούλη και Καβάζογλου. Αίτημα ωστόσο που απορρίφθηκε με το αιτιολογικό ότι, λόγω της επικρατούσας κατάστασης, δεν μπορούν να γίνουν εξαιρέσεις για κανένα έργο. Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο έργο, η εταιρεία αυτή τη στιγμή εργάζεται τηρώντας την πρόνοια του μέγιστου αριθμού 3 εργαζομένων σε κάθε εργοτάξιο.

Παρά τις καθυστερήσεις που θα σημειωθούν ως προς την εκτέλεση και ολοκλήρωση αριθμού έργων, ο Δήμος Λεμεσού διαβεβαιώνει τους δημότες του και ιδιαίτερα τους κατοίκους που επηρεάζονται από αυτά, ότι προβαίνει από τώρα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε με την άρση των έκτακτών περιορισμών τα έργα να ξεκινήσουν άμεσα με ρυθμούς τέτοιους ώστε η χρονική ολοκλήρωση τους να βρίσκεται κοντά στα αρχικά χρονοδιαγράμματα.

Επισημαίνεται ότι τα συγχρηματοδοτούμενα έργα, οι κατασκευαστικές εργασίες των οποίων ανεστάλησαν είναι τα πιο κάτω:

• Αποκατάσταση δημοτικών πολυκατοικιών στην οδό Μισιαούλη και Καβάζογλου και αξιοποίηση τους για πολιτιστικούς, κοινωνικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς.

• Πράσινος περίπατος στα θρησκευτικά, ιστορικά και αρχιτεκτονικά μνημεία της περιοχής.

• Βελτίωση όψεων υποστατικών (οικιών και καταστημάτων)

• Ανάπλαση της οδού Μισιαούλη Καβάζογλου

• Επέκταση Γραμμικού Πάρκου Γαρύλλη – Οργανική σύνδεση με τη θάλασσα κατά μήκος των οδών Δημοκρατίας / Αλεξανδρείας

• Δημιουργία Κέντρου Ενασχόλησης Ενηλίκων