Αρχική Λεμέσιος Δημοσκόπηση Δυτικής Λεμεσού: Καθαρό προβάδισμα για Παντελή Γεωργίου

Δημοσκόπηση Δυτικής Λεμεσού: Καθαρό προβάδισμα για Παντελή Γεωργίου

Ο κ. Γεωργίου φέρεται να λαμβάνει ποσοστό της τάξης του 48% έναντι 28% του ανθυποψηφίου του Νίκου Σπύρου

Δημοσκόπηση της MRC-Cypronetwork Ltd, όπως γράφει ο Πολίτης και δημοσιογράφος ο Γιάννης Πάζουρος, δίνει προβάδισμα στον νυν δήμαρχο Ύψωνα και υποψήφιο για τη δημαρχία του Δήμου Δυτικής Λεμεσού, Παντελή Γεωργίου, ο οποίος δημοσκοπικά κερδίζει το 48% έναντι 28% του ανθυποψηφίου του Νίκου Σπύρου. Το προβάδισμα του κ. Γεωργίου επιβεβαιώνεται σε Ύψωνα και Κολόσσι

Η δημοσκόπηση έγινε κατά τον Μάιο σε ολόκληρο τον νέο Δήμο Δυτικής Λεμεσού με δείγμα 831 ατόμων, μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων, αντιπροσωπευτικό του πληθυσμού της περιοχής τόσο ως προς το φύλο, την ηλικία αλλά και με γεωγραφική κατανομή των ψηφοφόρων. Πέρα από τη διαφορά των 20% μονάδων μεταξύ των δύο, υπάρχει και ένα ποσοστό περίπου 24% αναποφάσιστων.

 

4860480439277830 image

 

Το προβάδισμα του κ. Γεωργίου επιβεβαιώνεται από τα ποσοστά που λαμβάνει σε Ύψωνα και Κολόσσι που είναι τα δύο μεγαλύτερα δημοτικά διαμερίσματα της περιοχής και συγκεντρώνουν σχεδόν το 75% των ψηφοφόρων. Στον Ύψωνα, ο νυν δήμαρχος προηγείται με 64% έναντι 16% του κ. Σπύρου, ενώ στο Κολόσσι με 53% έναντι 26%. Συνολικά σε όλο τον δήμο το ποσοστό, η διαφορά των δύο είναι στις 20%, δηλαδή 48% για τον κ. Γεωργίου έναντι 28% του κ. Σπύρου.

4860481135342262 image
4860499228636634 image

Πολυσυλλεκτικός ο Γεωργίου

Σχετικά με τα ηλικιακά χαρακτηριστικά και από ποιες ηλικίες αντλούν ψήφους οι δύο υποψήφιοι, ο Παντελής Γεωργίου έχει προβάδισμα σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες εκτός από την ηλικιακή ομάδα 18-24 στην οποία ο κ. Σπύρου βρίσκεται μπροστά. Ακόμα, ο κ. Γεωργίου αντλεί ψηφοφόρους από όλους τους κομματικούς χώρους, με ιδιαίτερη αίσθηση το 39% που αντλεί από τον ΔΗΣΥ που είναι το μοναδικό κόμμα που στηρίζει τον Νίκο Σπύρου, με τον κ. Σπύρου να λαμβάνει το 41% του ΔΗΣΥ και ουσιαστικά τους ψηφοφόρους του ΔΗΣΥ να μοιράζονται.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το 80% του εκλογικού Σώματος είναι ευχαριστημένο από τον δήμαρχο ή τον κοινοτάρχη της περιοχής του. Επίσης το 87% των συμμετεχόντων στην έρευνα γνωρίζει για την υποψηφιότητα του κ. Γεωργίου, ενώ το 73% γνωρίζει για την υποψηφιότητα του κοινοτάρχη Λόφου, Νίκου Σπύρου. Από τους ερωτηθέντες, ένα ποσοστό συνολικά 79% έχει κάπως καλή ή πολύ καλή άποψη για τον κ. Γεωργίου, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό του κ. Σπύρου είναι στο 61%, ενώ αμφότεροι έχουν μόλις 6% και 7% αντίστοιχα σε αρνητική εικόνα.

Δείτε όλες τις κάρτες στον Πολίτη ΕΔΩ: