Αρχική Τελευταία Νέα Εγκαινιάστηκε το νέο κτήριο του Αστυνομικού Σταθμού Καλού Χωριού Λεμεσού (ΒΙΝΤΕΟ)

Εγκαινιάστηκε το νέο κτήριο του Αστυνομικού Σταθμού Καλού Χωριού Λεμεσού (ΒΙΝΤΕΟ)

Τελέστηκαν σήμερα τα εγκαίνια του νέου κτηρίου του Αστυνομικού Σταθμού Καλού Χωριού, της επαρχίας Λεμεσού.

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ.κ. Αθανάσιος, εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Στέλιος Παπαθοδώρου και η λοιπή ηγεσία της Αστυνομίας, εκπρόσωπος του Αρχηγού του ΓΕΕΦ, άλλοι αξιωματούχοι και κάτοικοι της περιοχής αστυνόμευσης του Σταθμού.

Σε σύντομο χαιρετισμό της, που αναγνώστηκε από την Διευθύντρια του Γραφείου της κ. Νίκη Σανταμά, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Στέφη Δράκου ανέφερε ότι με τη μεταστέγαση του Αστυνομικού Σταθμού Καλού Χωριού, κάναμε «ακόμη ένα βήμα στην ενίσχυση της αλυσίδας ασφάλειας στην περιοχή της ορεινής Λεμεσού. Τοποθετούμε ουσιαστικά σήμερα», συνέχισε, «ένα σημαντικό κρίκο, ο οποίος σε συνάρτηση με τα μέτρα, τις πολιτικές και τον σχεδιασμό του Υπουργείου μας, στοχεύει όχι μόνο στην αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων της δύναμης αλλά και στην (…) την οικοδόμηση ενός πιο ανθρώπινου προσώπου και μίας σταθερής σχέσης σεβασμού και εμπιστοσύνης ανάμεσα στην αστυνομία και την κοινωνία».

Η κ. Δράκου συνεχάρη δημόσια τον Αρχηγό της Αστυνομίας, «που συνέβαλε» όπως είπε, «στην υλοποίηση και προώθηση των αναπτυξιακών έργων, με την προσωπική του εμπλοκή και αφοσίωση». Παράλληλα, ευχαρίστησε «το Τμήμα Δημοσίων Έργων και τον Κοινοτάρχη και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Καλού Χωριού για την επίσης καθοριστική τους συμβολή στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου».

Από πλευράς του ο Αρχηγός Αστυνομίας, κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου, στο δικό του χαιρετισμό, αφού αναφέρθηκε στον τεράστιο ρόλο, που διαδραματίζουν οι τοπικοί Αστυνομικοί Σταθμοί για την ενίσχυση του επιπέδου ασφάλειας και προστασίας των πολιτών, τόνισε ότι «η αναβάθμιση των Σταθμών αυτών, σε διάφορα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένης και της βελτίωσης των κτηριακών υποδομών», αποτελεί ουσιώδη πτυχή της επιδίωξης της Αστυνομίας Κύπρου για εξυπηρέτηση «με κάθε δυνατό τρόπο των πολιτών της υπαίθρου, που είναι μακριά από τα κέντρα και ενδεχομένως να μην έχουν τις ίδιες ευκολίες με τους πολίτες των πόλεων». Σημείωσε επίσης, ότι «η βελτίωση των κτηριακών υποδομών μας συνιστά ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην υλοποίηση του στόχου για ευημερία των μελών της Αστυνομίας».

Ο κ. Παπαθεοδώρου δεν παρέλειψε μάλιστα να ευχαριστήσει «την Πολιτεία και την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, που συνδράμουν τις προσπάθειες για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του Αστυνομικού Σώματος, καθώς και άλλους φορείς συνέβαλαν στην υλοποίηση του έργου.

Η μεταστέγαση του Αστυνομικού Σταθμού Καλού Χωριού στο νέο κτήριο, ολοκληρώθηκε στις 17 Ιανουαρίου 2022, συμβάλλοντας από τη μια στην αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας των αστυνομικών, που υπηρετούν στον Σταθμό και από την άλλη στην περαιτέρω βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το κοινό.

Ο Σταθμός του Καλού Χωριού αστυνομεύει μια μεγάλη εδαφική έκταση, που εκτείνεται σε μια έκταση 210 τετραγωνικών χιλιομέτρων βορειοανατολικά και δυτικά της Λεμεσού με συνολικό πληθυσμό περίπου 8,000 κατοίκων.

Το νέο κτήριο του Αστυνομικού Σταθμού Καλού Χωριού βρίσκεται στη Λεωφόρο Κουμανδαρίας 49Α, στο Καλό Χωριό Λεμεσού. Το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με τον Σταθμό στα τηλέφωνα 25–805970 και 25–805971.