Αρχική Υγεία Εικόνες ντροπής στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού – Εξοργισμένοι ασθενείς

Εικόνες ντροπής στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού – Εξοργισμένοι ασθενείς

Από το κακό στο χειρότερο η δημόσια Υγεία. Στο νοσοκομείο Λεμεσού η καθυστέρηση εξόργισε τους ασθενείς οι οποίοι εισέβαλαν στο αρχείο για να πάρουν τους φακέλους τους.Ποια η θέση του υπουργείου υγείας αλλά και η διαβεβαιώσεις ότι δεν θα επαναληφθούν όσα εκτυλίχθηκαν στο Μαμμαρι όπου οι ασθενείς δεν εξετάστηκαν επειδή δεν υπήρχε γραφέας για να τους εγγράψει.

Εικόνες ντροπής εκτυλίχθηκαν χθες στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όπως μεταδίδει η δημοσιογράφος Μαίρη Αυξεντίου και ο ΑΝΤ1. Η καθυστέρηση εξόργισε ασθενείς που εισέβαλαν στο αρχείο για να βρουν το ιατρικό τους ιστορικό.

Χρειάστηκε η παρέμβαση των αστυνομικών.

Το Υπουργείο Υγείας εξηγεί ότι η ταλαιπωρία προέκυψε λόγω της αποχώρησης των συμβασιούχων της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Όπως ανέφερε η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Ιατρικών υπηρεσιών Ελισάβετ Κωνσταντίνου «Στο αρχείο του νοσοκομείου Λεμεσού υπήρχαν τρία άτομα τα οποία εργάζονταν από την ΑΝΑΔ. Αυτών των ανθρώπων έχει τελειώσει η σύμβασή τους και έχει παρουσιαστεί αυτή η ανωμαλία. Γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες μέσω του τμήματος δημόσιας διοίκησης και προσωπικού για να επιλυθεί το θέμα».

Η κυρία Κωνσταντίνου διαβεβαίωσε ότι δεν θα επαναληφθούν όσα εκτυλίχθηκαν στο Ιατρείο στο Μαμμαρι. Όπως ανέφερε ιατροί , και νοσηλευτές δεν εξέτασαν 50 ασθενείς που ανέμεναν εκεί επειδή η γραφέας απουσίαζε λόγω ασθένειας και δεν υπήρχε κανένας για να εγγράψει τους ασθενείς .

 «Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία. Δεν θα ξαναεπαναληφθεί. Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και θα δοθούν οδηγίες να επιλυθεί το θέμα». πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, πρόβλημα υποστελέχωσης ταλαιπωρεί και το Νοσοκομείο Πάφου. Με μείον δύο γιατρούς λειτουργεί το τμήμα πρώτων βοηθειών. Σύμφωνα με τα όσα είπε στον ΑΝΤ1 η η κ. Κωνσταντίνου, το Υπουργείο έδωσε επιπλέον οικονομικά κίνητρα στους γιατρούς για απασχόληση στα τμήματα πρώτων βοηθειών χωρίς όμως ανταπόκριση. 

Δείτε το ρεπορταζ σε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ: