Αρχική Τελευταία Νέα Εξετάσεις ασθενών και απόγευμα στο Νοσοκομείο Λεμεσού

Εξετάσεις ασθενών και απόγευμα στο Νοσοκομείο Λεμεσού

Πιλοτικό πρόγραμμα απογευματινής υπερωριακής εργασίας ιατρικού προσωπικού ξεκίνησε και συνεχίζει στο Νοσοκομείο Λεμεσού, με κύριο στόχο να αποσυμφορήσει τις λίστες αναμονής σε αρκετές ειδικότητες.

Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 22 βδομάδων και οι εξετάσεις γίνονται με την προϋπόθεση ότι ο ασθενής θα επικοινωνήσει προηγουμένως με το Νοσοκομείο για να κλείσει ραντεβού.

Παράλληλα με το πιο πάνω, “τρέχει” και ανάλογο πιλοτικό πρόγραμμα που αφορά τις χειρουργικές επεμβάσεις. Υπολογίζεται ότι τα απογεύματα εξετάζονται περίπου 10 ασθενείς σε κάθε διαφορετική ειδικότητα, γεγονός που μειώνει αισθητά την πολύμηνη πολλες φορές αναμονή για μια εξέταση.

Όπως μας δήλωσε εκπρόσωπος του Νοσοκομείου Λεμεσού το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα εξέτασης ασθενών τα απογεύματα θα διακοπεί για ένα μήνα, τον Αύγουστο, επειδή είναι ο μήνας των αδειών του ιατρικού κι άλλου προσωπικού και έτσι δεν θα υπάρχει η δυνατότητα αντικατάστασης των ιατρικών λειτουργών. Ωστόσο θα ξεκινήσει κανονικά από τον Σεπτέμβρη και όπως εκτιμάται, επειδή ο νέος θεσμός κρίνεται επιτυχής, θα επεκταθεί τον άλλο χρόνο, ανάλογα φυσικά και με την “συμφόρηση” ασθενών. που θα παρατηρείται σε κάποιες ειδικότητες.

Καταλήγοντας ο ίδιος εκπρόσωπος, ανέφερε ότι η απογευματινή εξέταση βολεύει εκατοντάδες ασθενείς που δεν μπορούν να προσέλθουν σε πρωινά ραντεβού επειδή κυρίως εργάζονται, ενώ το ευνοούν και οι συντεχνίες των κυβερνητικών γιατρών καθώς προστίθεται ένα έξτρα εισόδημα στους γιατρούς.