Αρχική Τελευταία Νέα Οι έξι πρώτοι μήνες των νέων Πρυτανικών αρχών του ΤΕΠΑΚ – Το...

Οι έξι πρώτοι μήνες των νέων Πρυτανικών αρχών του ΤΕΠΑΚ – Το έργο που έχει γίνει μέχρι στιγμής

Με κοινή ανακοίνωση τους, οι Πρυτανικές Αρχές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, ενημέρωσαν συνοπτικά για το έργο που έχουν επιτελέσει από την ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων τους τον περασμένο Ιανουάριο και τις προτεραιότητες που έχουν θέσει μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Το έργο και οι προτεραιότητες, εντάσσονται σε ένα πλαίσιο τεσσάρων πυλώνων:  

Α. Ανάπτυξη Πανεπιστημίου, Διαρθρωτικές Αλλαγές και Μεταρρυθμίσεις

Β. Εκπαίδευση, Φοιτητές και Ποιότητα Πανεπιστημιακής Ζωής

Γ. Ερευνητική Δραστηριότητα, Ακαδημαϊκή Αριστεία και Καινοτομία

Δ. Διεθνοποίηση, Εξωστρέφεια, Διασύνδεση με την Πολιτεία και τον Επιχειρηματικό Κόσμο

Στο έως τώρα παραχθέν έργο, η συνεργασία με τα θεσμικά όργανα, τις οργανωμένες οντότητες και τη φοιτητική κοινότητα υπήρξε πολύτιμη. Ιδιαίτερα θετική και σημαντική υπήρξε η συμβολή ακαδημαϊκών και διοικητικών αξιωματούχων όπως είναι οι Κοσμήτορες Σχολών, οι Πρόεδροι Τμημάτων, ο Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών, οι Προϊστάμενοι Υπηρεσιών, το Συμβούλιο Πανεπιστημίου και δεκάδες άλλα Μέλη του Πανεπιστημίου τα οποία ανταποκρίνονται θετικά στην έκκληση για συμμετοχή και προσφορά στις νέες δράσεις και πρωτοβουλίες.

Οι Πρυτανικές Αρχές εργάζονται συγκροτημένα και αποφασιστικά για τη διαμόρφωση μιας νέας κουλτούρας με επίκεντρο τη συμμετοχή, τον αλληλοσεβασμό και τη συλλογικότητα. Οι αξίες της διαφάνειας, της δικαιοσύνης και της χρηστής διοίκησης αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο για κάθε νέα πολιτική που δρομολογείται.  Σταθερός συλλογικός στόχος είναι η εδραίωση του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου ως ένα σύγχρονο, πρωτοπόρο και ανθρωποκεντρικό πανεπιστήμιο, με διεθνή παρουσία και αναγνώριση, με υψηλής ποιότητας  προγράμματα σπουδών και ερευνητική δραστηριότητα σπουδών και έρευνας και πολυσχιδή πολιτισμική και κοινωνική προσφορά.

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν οι Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης, Πρύτανης, Καθηγητής Παντελής Κελίρης, Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Καθηγητής Παναγιώτης Θεοδοσίου, Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης.

Μπορείτε να βρείτε το σχετικό κείμενο στην ιστοσελίδα: https://bit.ly/NewEraCUT

Αποτίμηση Έργου ως 07/2020: https://bit.ly/WorkDone2020CUT

Προτεραιότητες ως 12/2020: https://bit.ly/PrioritiesCUT2020