Αρχική Τελευταία Νέα Εκστρατεία «Καθαρή Λεμεσός» εγκαινίασε ο Δήμος Λεμεσού

Εκστρατεία «Καθαρή Λεμεσός» εγκαινίασε ο Δήμος Λεμεσού

Με στόχο τη δημιουργία μια πόλης πρότυπο σε θέματα καθαριότητας, ο Δήμος Λεμεσού εγκαινίασε σήμερα τη διαρκή εκστρατεία «Καθαρή Λεμεσός», με τον Δήμαρχο Νίκο Νικολαϊδη να καλεί τους δημότες να στηρίξουν την προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η παρουσίαση της εκστρατείας πραγματοποιήθηκε στον χώρο στάθμευσης Εναερίου, όπου παρουσιάστηκε ο τελευταίος εξοπλισμός του Τμήματος Καθαριότητας του Δήμου, μεταξύ αυτών και δέκα χειροκίνητα σάρωθρα που χορήγησε η φαρμακοβιομηχανία Remedica.

Όπως ανέφερε ο Νίκος Νικολαϊδης, «με αυτήν την εκστρατεία, ο Δήμος καλεί τους δημότες της Λεμεσού να κάνουμε μια συμμαχία, μια συνεργασία, ούτως ώστε να συμβάλουμε όλοι στο να καταστεί η πόλη μας υπόδειγμα καθαριότητας».

Για τον σκοπό αυτό, συνέχισε, απαιτούνται διάφορες ενέργειες και δράσεις και ήδη το προσωπικό του Δήμου στον οδοκαθαρισμό έχει ενισχυθεί, ενώ γίνεται αντικατάσταση παλαιού εξοπλισμού του Τμήματος Καθαριότητας, με νέα σκυβαλοφόρα, ηλεκτροκίνητα μεγάλα σάρωθρα, χειροκίνητα σάρωθρα και πιεστικά καθαρισμού.

Επιπρόσθετα, είπε ο κ. Νικολαϊδης, την ερχόμενη Δευτέρα κατακυρώνονται οι προσφορές για αντικατάσταση των μεγάλων σκυβαλοδοχείων στο κέντρο της πόλης, προωθείται η επιδότηση αγοράς οικιακών κάδων απορριμμάτων και η εγκατάσταση μεγάλων αυτόματων μηχανικών κομποστοποιητών σε χώρους παραγωγής βιολογικών αποβλήτων.

Εντός του 2021, πρόσθεσε, θα εγκατασταθούν σε επιλεγμένα σημεία της πόλης βυθιζόμενοι και ημιβυθισμένοι κάδοι, συμπιεστές και συμπιεστές χαρτιού και συναφούς εξοπλισμού, ενώ μέσα στον νέο χρόνο θα ξεκινήσει και το πρόγραμμα χωριστής συλλογής στην πηγή, ανακυκλώσιμων και οργανικών αποβλήτων, «Πληρώνω όσο πετώ – ΠΟΠ», με προπληρωμένη σακούλα.

Την ίδια ώρα, ο Δήμαρχος Λεμεσού υπογράμμισε πως η συνεργασία και συμμετοχή του δημότη στην εκστρατεία κρίνεται ζωτικής σημασίας για την επιτυχία της.

«Θα υπερβούμε τους εαυτούς μας ώστε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των δημοτών μας, όμως αν δεν υπάρχει συνεργασία με τους συνδημότες μας, δεν θα έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε», συμπλήρωσε.

Ήδη έχει τυπωθεί ενημερωτικό υλικό, στο οποίο καταγράφονται τρεις άξονες συμμετοχής των δημοτών, που αφορούν, στην απόκτηση συλλογικής συνείδησης, στην πληροφόρηση για τον τρόπο συνεισφοράς στην καθαριότητα και στον καθαρισμό στις γειτονιές της περιοχής τους.