Αρχική Διεθνή Εκτίμηση ειδικών για μεγάλους σεισμούς στην Τουρκία που θα διαρκέσουν για μήνες

Εκτίμηση ειδικών για μεγάλους σεισμούς στην Τουρκία που θα διαρκέσουν για μήνες

Εκτίμηση για μεγάλους σεισμούς στην Τουρκία που θα διαρκέσουν για μήνες έκανε ο διευθυντής Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Άκης Τσελέντης. Εκτίμησε δε ότι οι νεκροί στις δύο χώρες θα αγγίξουν τις 20.000, ξεπερνώντας τον απολογισμό του 1999, ενώ σημείωσε ότι αυτό το ρήγμα δεν φαίνεται να επηρεάζει τον ελλαδικό χώρο.

Για ένα ρήγμα της τάξεως των 2.000 χιλιομέτρων που αρχίζει από τον Λίβανο και τελειώνει στη βόρεια Τουρκία έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας. «Είναι ένα ρήγμα το οποίο έχει δώσει πολλούς σεισμούς. Είμαστε ακόμα στην αρχή των γεγονότων», πρόσθεσε.

Για τη βιβλική καταστροφή το μέγεθος της οποίας ακόμη είναι άγνωστο μίλησε στην ΕΡΤ ο Αθανάσιος Γκανάς, διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου αποκαλύπτοντας ότι η ισχύς του κύριου σεισμού εξέπληξε τους ειδικούς. Σχολιάζοντας το γεωλογικό γεγονός το χαρακτήρισε ως έναν από τους μεγαλύτερους σεισμούς στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Πολύ φοβάμαι ότι θα έχουμε δεκάδες χιλιάδες νεκρούς» είπε ο Κώστας Συνολάκης Ακαδημαϊκός, Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή προειδοποιώντας για τεράστια ανθρωπιστική κρίση.