Αρχική Τελευταία Νέα Eνίσχυση του στόλου αεροσκαφών με έξι επιπλέον πτητικά μέσα για σκοπούς αεροπυρόσβεσης

Eνίσχυση του στόλου αεροσκαφών με έξι επιπλέον πτητικά μέσα για σκοπούς αεροπυρόσβεσης

Από σήμερα βρίσκονται στη διάθεση του Τμήματος Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος έξι επιπλέον πτητικά μέσα, για να συμβάλουν στο έργο της αεροπυρόσβεσης.

Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα,10/06/2024, κατέφθασαν στην Κύπρο δύο αεροσκάφη τύπου Air Tractor AT802 από την Αργεντινή, ενώ σήμερα το απόγευμα αναμένεται να καταφθάσουν ακόμη δύο αεροσκάφη τύπου Air Tractor AT802 από την Αυστραλία. Αυτό έγινε κατορθωτό μετά την επιτυχή έκβαση των προσφορών για μίσθωση τεσσάρων πτητικών μέσων.

Σημειώνεται ότι το κόστος μίσθωσης δύο από τα τέσσερα πιο πάνω αεροσκάφη θα καλυφθεί από τον μηχανισμό RescEU της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

O αποτελεσματικός συντονισμός και συνεργασία του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Άμυνας, της Εθνικής Φρουράς και του Υπουργείου Εσωτερικών, οδήγησαν σε μία ακόμα σημαντική προσθήκη στα πτητικά μέσα που θα έχει από σήμερα στη διάθεσή του το Τμήμα Δασών.

Ειδικότερα, επιτεύχθηκε η παραχώρηση από την Αίγυπτο δύο ελικοπτέρων με το 17μελές πλήρωμά τους, τα οποία αναμένεται να καταφθάσουν στην Κύπρο σήμερα το μεσημέρι.

Η συνεργασία με τις γειτονικές χώρες, αποτέλεσμα της οποίας είναι και η στάθμευση των Ιορδανικών ελικοπτέρων στο νησί, επιβεβαιώνει τα θετικά αποτελέσματα της πολυεπίπεδης εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη, αλλά και την εξαιρετική συνεργασία της Κύπρου με τις γειτονικές χώρες.

Εφόσον ολοκληρωθούν όλοι οι ενδεδειγμένοι έλεγχοι και η απαραίτητη ενημέρωση και εκπαίδευση των πληρωμάτων, τα αεροσκάφη θα τεθούν σε άμεση ετοιμότητα αντιμετώπισης πυρκαγιών.