Αρχική Τελευταία Νέα Ένοχος καθηγητής στη Λεμεσό για σεξουαλική κακοποίηση 9 μαθητριών του (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένοχος καθηγητής στη Λεμεσό για σεξουαλική κακοποίηση 9 μαθητριών του (ΒΙΝΤΕΟ)

Πίσω από τα κάγκελα θα περάσει τα επόμενα 4,5 χρόνια  της ζωής του ο 59 χρόνος καθηγητής Χημείας, ο οποίος κρίθηκε ένοχος από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού, για σεξουαλική κακοποίηση εννέα ανήλικων μαθητριών του, οι οποίες φοιτούσαν τότε στη Β Γυμνασίου.

Ο καθηγητής ήταν αντιμέτωπος με 15 συνολικά κατηγορίες που αφορούσαν αδικήματα σεξουαλικής παρενόχλησης, εκμετάλλευσης και κακοποίησης παιδιού κάτω των 15 ετών, με τον ίδιο να παραδέχεται τελικά τις αποτρόπαιες πράξεις του. Η εκδίκαση της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκε χθες κεκλεισμένων των θυρών για την προστασία των ανήλικων θυμάτων.

Όλα ξεκίνησαν πριν από 2 χρόνια και συγκεκριμένα στις 11 Νοεμβρίου, όταν η πρώτη μαθήτρια εμπιστεύτηκε σε άτομο του περιβάλλοντός της τα όσα αισχρά βίωνε καθημερινά εντός της τάξης και κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Χημείας από τον εν λόγω εκπαιδευτικό.

Στη συνέχεια ακολούθησαν άλλες 8 καταγγελίες από μαθήτριες τόσο του ίδιου τμήματος, όσο και άλλων τμημάτων, με τις ανήλικες να περιγράφουν στις καταθέσεις τους διάφορα περιστατικά που αφορούσαν κυρίως απρεπή αγγίγματα.

Η αίθουσα διδασκαλίας, που κάποτε ήταν ένας χώρος γνώσης και δημιουργίας, μετατράπηκε σε ένα σκηνικό φρίκης για τις 9 μαθήτριες με τον καθηγητή να εκμεταλλεύεται την αθωότητα και την εμπιστοσύνη τους με τον πιο απάνθρωπο τρόπο. Η αποκάλυψη της αποτρόπαιας πράξης του 59χρονου καθηγητή σκόρπισε σοκ και οργή στην κυπριακή κοινότητα με το τέλος της να γράφεται τελικά 2 χρόνια μετά.

Δείτε το ρεπορτάζ της Μαρίας Ανδρονίκου:

ΠΗΓΗ: https://www.alphanews.live