Αρχική Διεθνή Εντόπισαν παρασκευαστήριο που έφτιαχνε «το ναρκωτικό των τζιχαντιστών» στην Αττική

Εντόπισαν παρασκευαστήριο που έφτιαχνε «το ναρκωτικό των τζιχαντιστών» στην Αττική

Κύκλωμα παρασκευής και διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών Captagon που χρησιμοποιούνται για να «ντοπάρονται» οι τζιχαντιστές μαχητές του ISIS αποκάλυψε το ΣΔΟΕ, σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Αστυνομία, στην Αττική. 

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, πρόκειται για την πρώτη φορά που εντοπίζεται στη χώρα μας παρασκευαστήριο τέτοιων ουσιών, οι οποίες μάλιστα είναι πολύ ισχυρές και με σοβαρές παρενέργειες για τον ανθρώπινο οργανισμό. 

Kατάσχεσαν 635.000 χάπια Captagon, τα οποία αποθηκεύονταν σε ειδικές κρύπτες σε φορτηγό που κατασχέθηκε και αυτό στην ίδια περιοχή. Σε άλλη περιοχή στα Μεσόγεια εντοπίστηκε ταχύπλοο – αποθήκη (με ειδικές κρύπτες) που θα χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά των χαπιών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εκτός Ελλάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από παρακολούθηση αρκετών ημερών το ΣΔΟΕ σε συνεργασία με την Αστυνομία και το Λιμενικό εντόπισαν σε περιοχή μετά την Ελευσίνα το παρασκευαστήριο των ναρκωτικών αυτών χαπιών. 

Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν 4 άτομα, μεταξύ των οποίων δυο Έλληνες, ένας Τούρκος κι ένας Αλβανός ενώ καταζητούνται κι άλλοι οποίοι είχαν συμμετοχή στο κύκλωμα.

Το Captagon είναι μια συνθετική αμφεταμίνη η οποία χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του ‘60 για τη θεραπεία της ναρκοληψίας και του συνδρόμου ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας, αλλά εγκαταλείφθηκε στη συνέχεια λόγω των παρενεργειών που προκαλεί και του εξαιρετικά εθιστικού του χαρακτήρα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το 2010 το ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής καταναλώθηκε στη Μέση Ανατολή.

Πηγή: tvxs.gr