Αρχική Τελευταία Νέα Επεισόδια ξυλοδαρμού σε Γυμνάσιο της Λεμεσού – «Να τιμωρηθούν» λένε οι Γονείς...

Επεισόδια ξυλοδαρμού σε Γυμνάσιο της Λεμεσού – «Να τιμωρηθούν» λένε οι Γονείς Μέσης

Η ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης :

 

«Ακόμα ένα περιστατικό βίας σε σχολείο Μέσης Εκπαίδευσης, αυτή τη φορά σε Γυμνάσιο στη Λεμεσό, συγκλονίζει την κοινωνία και προκαλεί λύπη, ανησυχία αλλά και φόβο. Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες πράξεις βίας που αμαυρώνουν την εικόνα του δημόσιου σχολείου και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας και του προσωπικού των σχολικών μονάδων.

Η αύξηση της βίας και της παραβατικότητας στα σχολεία μας, αλλά και η αυξανόμενη σοβαρότητά τους, μας ανησυχεί πάρα πολύ. Η σοβαρότητα του σημερινού περιστατικού οφείλει να κινητοποιήσει κάθε αρμόδιο φορέα για την πρόληψη και αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.

Καλούμε την Αστυνομία να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα που θα οδηγήσουν τους υπεύθυνους ενώπιον της δικαιοσύνης. Ζητούμε από κάθε Αρμόδια Αρχή να λάβει εκείνα τα μέτρα τα οποία θα οδηγήσουν στον τερματισμό αυτών των φαινομένων.

Ζητούμε επίσης να ληφθούν αυστηρά μέτρα που θα αποτρέπουν την εύκολη πρόσβαση των οποιονδήποτε εντός των σχολικών μονάδων. Η τοποθέτηση ικανών φρουρών ασφαλείας στα Γυμνάσια είναι πλέον αναγκαία και η Πολιτεία οφείλει να το πράξει άμεσα.

Η νομοθεσία «Ο περί της Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Ενδοσχολικής Βίας Νόμος του 2020» που δίνει τα εργαλεία για αντιμετώπιση φαινομένων παραβατικής συμπεριφοράς στα σχολεία, πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας προς τα παιδιά και τον εκπαιδευτικό που τραυματίστηκαν καθώς και προς τις οικογένειές τους.»