Αρχική Τελευταία Νέα Έπεσαν και πυροβολισμοί! Κινηματογραφική καταδίωξη ύποπτου οχήματος από τη Λεμεσό μέχρι τη...

Έπεσαν και πυροβολισμοί! Κινηματογραφική καταδίωξη ύποπτου οχήματος από τη Λεμεσό μέχρι τη Λάρνακα

Στη σύλληψη τριών προσώπων, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης κατοχής περιουσίας, προχώρησε η Αστυνομία. Η σύλληψη των τριών ήταν επεισοδιακή αφού προηγήθηκε καταδίωξη του οχήματος στο οποίο επέβαιναν από τη Λεμεσό μέχρι τη Λάρνακα. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης ρίχθηκαν προειδοποιητικοί πυροβολισμοί, ενώ οι τρεις συλληφθέντες και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Γύρω στις 12.50π.μ. σήμερα, λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία, σύμφωνα με την οποία ύποπτα πρόσωπα προβαίνουν σε κλοπή καταλυτών από αυτοκίνητα, σε περιοχή της Λεμεσού. Μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στην περιοχή όπου εντόπισαν αυτοκίνητο, το οποίο δεν έφερε πινακίδες εγγραφής. Μόλις ο οδηγός του αυτοκινήτου αντιλήφθηκε την παρουσία του αστυνομικού οχήματος, οδήγησε το αυτοκίνητο του και συγκρούστηκε με το όχημα της Αστυνομίας και ακολούθως αναπτύσσοντας ταχύτητα προσπάθησε να διαφύγει. Οι αστυνομικοί ακολούθησαν το ύποπτο όχημα, ο οδηγός του οποίου στην προσπάθεια του να διαφύγει, υπέπεσε σε σωρεία τροχαίων παραβάσεων.

Η καταδίωξη συνεχίστηκε στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας και ακολούθως στον αυτοκινητόδρομο Κοφίνου – Λάρνακας. Στην προσπάθεια των αστυνομικών να ανακόψουν το ύποπτο όχημα, έγινε χρήση υπηρεσιακού πιστολιού, με το οποίο ρίχθηκε αριθμός προειδοποιητικών πυροβολισμών.

Η ανακοπή του οχήματος έγινε τελικά κατορθωτή, στην περιοχή του κυκλικού κόμβου Ριζοελιάς. Όπως διαπιστώθηκε οδηγός του οχήματος, ήταν 36χρονος, ενώ στο όχημα επέβαιναν επίσης άλλα δύο πρόσωπα, ηλικίας 37 και 28 ετών.

Κατά τη διάρκεια έρευνας που ακολούθησε στο αυτοκίνητο, εντοπίστηκαν ένας σιδηρολοστός, δύο ηλεκτρικά εργαλεία κοπής και δύο καταλύτες αυτοκινήτων. Οι τρεις επιβάτες του οχήματος δεν έδωσαν ικανοποιητικές εξηγήσεις για την προέλευση των πιο πάνω αντικειμένων, με αποτέλεσμα να συλληφθούν για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας.

Λόγω του ότι οι τρεις συλληφθέντες είχαν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας για περίθαλψη. Δύο από αυτούς, ο 36χρονος και ο 35χρονος κρατήθηκαν για περαιτέρω νοσηλεία, ενώ ο 28χρονος αφού έτυχε των πρώτων βοηθειών, έλαβε εξιτήριο. Στο νοσοκομείο για περίθαλψη, μετέβησαν και δύο αστυνομικοί, οι οποίοι τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τη διάρκεια της καταδίωξης.

Το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά την υπόθεση.